ΟΑΕΔ: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις αιτήσεις για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Αλέξανδρος Ελευθεριάδης
Loading...


: Από την Δευτέρα 12 Ιουνίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να προχωρήσουν στην υποβολή αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών-νηπίων στους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), με την προθεσμία να ολοκληρώνεται την Παρασκευή 23 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον , οι γονείς και οι κηδεμόνες των βρεφών-νηπίων, προκειμένου να υποβάλουν την αίτησή τους, θα πρέπει να απευθύνονται στους κατά τόπους τις εργάσιμες μόνο ημέρες από τις 9 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι.

Η λειτουργία των αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Ιουλίου του επομένου έτους, επί πέντε ημέρες την εβδομάδα, δηλαδή από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Το ωράριο λειτουργίας των Σταθμών ξεκινά την 06:45 και τελειώνει στις 16:00.

Διακόπτουν τη λειτουργία τους, για τις θερινές διακοπές τον Αύγουστο και

α) από 24 Δεκεμβρίου μέχρι και την 5η Ιανουαρίου,

β) από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή του Θωμά, καθώς και κατά τις επίσημες αργίες των Δημοσίων Υπηρεσιών και τις τοπικές εορτές.

Ημερήσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης

Εφαρμόζεται ημερήσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης που εξασφαλίζει την αρμονική ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών. Γίνονται δεκτά βρέφη και νήπια από 8 μηνών έως και 4,5 ετών(προνήπια) ενώ η φιλοξενία των βρεφών- νηπίων είναι δωρεάν.

Διαβάστε επίσης:   ΟΑΕΔ: Σε εξέλιξη οι αιτήσεις εκπαιδευτικών για τις ΕΠΑ.Σ του oaed

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων στον θα δημιουργηθούν προσωρινοί Πίνακες Αξιολόγησης και Επιλογής για βρέφη από 8 μηνών έως και 17 μηνών, από 18 μηνών έως και 30 μηνών και από 31 μηνών έως την προσχολική ηλικία (προνήπια)

Μέσα σε διάστημα πέντε (5) εργάσιμων ημερών οι δικαιούχοι, δύνανται να υποβάλουν ενστάσεις στους κατά τόπους , ενώ οι τελικοί πίνακες επιλογής θα αναρτηθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Περισσότερες πληροφορίες και έντυπα της αίτησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του  (www.oaed.gr), όπου μπορούν να δουν και ποιους βρεφονηπιακούς σταθμούς αφορά.

  

loading...