Οι Πόντιοι ΗΠΑ και Καναδά δηλώνουν: Ο Φίλης θα μας βρει απέναντι σε κάθε δημόσια εμφάνιση

Loading...


Πολλοί θα περίμεναν ότι η πρώτη τους αντίδραση θα ήταν να δηλώσουν πως ο Νίκος Φίλης είναι ανεπιθύμητος. 

Όμως, οι Πόντιοι των ΗΠΑ και του Καναδά κάνουν την έκπληξη και δηλώνουν ακριβώς το αντίθετο: ότι δηλαδή είναι διατεθειμένοι να συναντηθούν με τον υπουργό Παιδείας κατά τη διάρκεια του επίσημου ταξιδιού του στη Νέα Υόρκη.

 

Ο Έλληνας υπουργός βρίσκεται στις ΗΠΑ από την Κυριακή. Μεταξύ άλλων θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, Έλληνες και Αμερικανούς πανεπιστημιακούς, καθώς και με εκπαιδευτικούς των σχολείων της ομογένειας.

Στη μακροσκελή ανακοίνωσή της, η Παμποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ και Καναδά, που αντιπροσωπεύει 12 ενεργά σωματεία, αναφέρεται εκτενώς στις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας για τη Γενοκτονία των Ποντίων αλλά και στον αντιρατσιστικό νόμο που έχει ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή. Στη συνέχεια επισημαίνει ότι θα επιδιώξει να έχει μια συνάντηση με τον Νίκο Φίλη, ακόμα και χωρίς πρόσκληση.

«Θα μας έχει αντίκρυ του σε κάθε δημόσια εμφάνισή του», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Θα του θυμίζουμε ότι άνοιξε αναίτια πληγές με το εθνικά επικίνδυνο διολίσθημά του και τις εμμονές του. Θα του θυμίζουμε ότι πρόσβαλε κάτι ιερό, τους τίμιους προγόνους μας. Θα του θυμίζουμε ότι οι Πόντιοι δεν ξεριζώθηκαν. Θερίστηκαν ανελέητα αλλά επέζησαν. Θα του θυμίζουμε ότι οι θηριωδίες των Τούρκων την περίοδο 1916-1923 δεν ήταν καμιάς μορφής “υποβαθμισμένη γενοκτονία”, ήταν γενοκτονία», επισημαίνεται στο κείμενο που υπογράφει ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά, Κώστας Τσιλφίδης.

  

loading...