ΠΟΕ ΟΤΑ: Ανεστάλη η απεργία, αρχίζει η αποκομιδή των σκουπιδιών

Loading...


ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΕ ΟΤΑ: Αναστολή των κινητοποιήσεων στην καθαριότητα των δήμων αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά από 11 ημέρες καταλήψεων σε αμαξοστάσια των δήμων και ΧΥΤΑ όλης της χώρας που είχε ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση σκουπιδιών.

Το θέμα των κινητοποιήσεων θα επανεξεταστεί στο Γενικό Συμβούλιο, η ημερομηνία διεξαγωγής του οποίου δεν έχει καθοριστεί ακόμη. Και αυτό διότι δεν επιτεύχθηκε πλειοψηφία, καθώς η πρόταση για αναστολή έλαβε 5 ψήφους (3 της πλειοψηφούσας παράταξης και 2 από τη ΔΑΚΕ), ενώ για οι παρατάξεις ΔΑΣ (ΚΚΕ) και ΜΕΤΑ – ΟΤΑ (ΛΑΕ) τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, τα απορριμματοφόρα αναμένεται να αρχίσουν άμεσα την αποκομιδή των απορριμμάτων, διαδικασία, η οποία πιθανόν να διαρκέσει- ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα- τουλάχιστον δύο με τρεις ημέρες.

Διαβάστε επίσης:   Απεργία ΠΟΕ ΟΤΑ: Το πολιτικό παρασκήνιο

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας ζήτησε συγγνώμη από την κοινωνία για την ταλαιπωρία, ενώ την ευχαρίστησε για τη στήριξή της.

Επέρριψε την αποκλειστική ευθύνη για την όλη κατάσταση στην κυβέρνηση, ενώ επεσήμανε ότι «έχουμε την ευθύνη να μην κινδυνεύσει η δημόσια υγεία».

Οπως αναφέρει η naftemporiki.gr, στάθηκε επίσης στην ανάγκη διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών καθαριότητας, ενώ προανήγγειλε νέες μορφές κινητοποιήσεων.

  

loading...