ΠΟΕ ΟΤΑ: Εκτονώνεται η κρίση – Αναμένονται οι τελικές αποφάσεις

Loading...


Απεργία ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Μεταφράζοντας το κλίμα της συζήτησης, νομίζω ότι πρέπει να αισιοδοξούμε» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον Real FM, λίγη ώρα μετά τη συνάντηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον Πρωθυπουργό.

Ερωτηθείς τι υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στους συμβασιούχους των δήμων περισσότερο από ό,τι μπορούσε να δώσει ο ίδιος, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε:

«Διευκρινίσαμε ακόμα παραπάνω τα θέματα του διαγωνισμού που πρόκειται να γίνει, μέσω της αποσαφήνισης των όρων της μοριοδότησης και των ορίων ηλικίας, ενώ ταυτόχρονα κάναμε μία πολιτική συζήτηση, κατά την οποία συμπέσανε οι απόψεις μας για το ποιος πρέπει να έχει την ευθύνη για το ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων, δηλαδή να μην παραδώσουμε αυτή τη βασική λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης σε ιδιώτες».

Πρόσθεσε ότι η αντίστοιχη εμπειρία στο εξωτερικό έχει δείξει ότι η παράδοση της καθαριότητας σε ιδιώτες μεταφράζεται σε μεγαλύτερες επιβαρύνσεις για τον πολίτη, όχι καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών και χειρότερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους, γράφει το naftemporiki.gr.

Διαβάστε επίσης:   Απεργία ΠΟΕ-ΟΤΑ: Μια χώρα αιχμάλωτη των...σκουπιδιών

Πρόεδρος ΠΟΕ-ΟΤΑ: Έγινε μια πολύ καλή συζήτηση
Έγινε μια πολύ καλή συζήτηση δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Νίκος Τράκας μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, στο Μέγαρο Μαξίμου, για το ζήτημα που έχει ανακύψει με τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των δήμων.

Όπως ανέφερε, στο τραπέζι τέθηκαν νέες προτάσεις, οι οποίες συζητήθηκαν. Τώρα θα πάμε στην Εκτελεστική Επιτροπή να τις αξιολογήσουμε και στην επόμενη ώρα θα πάρουμε την απόφασή μας, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν αποκαταστάθηκε το κλίμα με τον ΥΠΕΣ, είπε πως «σε έναν αγώνα δεν έχουμε τίποτα με κανέναν, κάναμε έναν αγώνα». Πρόσθεσε πως στην τροπολογία υπήρξαν βελτιώσεις με την προσπάθεια που έγινε από την ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Απαντώντας στην ερώτηση αν σε σχέση με το χθεσινό συγκρουσιακό κλίμα τα πράγματα ήταν καλύτερα, απάντησε θετικά.

Οι συνδικαλιστές απέφυγαν να πάρουν θέση για τη στάση που θα τηρήσουν σε σχέση με τις κινητοποιήσεις, ωστόσο οι περισσότεροι έκαναν λόγο για θετική εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση του Πρωθυπουργού περιλαμβάνει την κατάργηση του ορίου ηλικίας για συμμετοχή των συμβασιούχων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

  

loading...