ΠΟΕ ΟΤΑ: Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν σήμερα, Πέμπτη 29 Ιουνίου, τα μέλη της , εναντίον της κυβέρνησης, που, όπως οι ίδιοι λένε χαρακτηριστικά, τους έδωσε «ελπίδες οι οποίες δεν στέκουν».

Από τις 10.30 το πρωί της Πέμπτης, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καραϊσκάκη, από όπου ξεκίνησαν πορεία με κατεύθυνση τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου. Παράλληλα, το απόγευμα αναμένονται οι τελικές αποφάσεις των συνδικαλιστών για το τι θα γίνει τελικά με τα σκουπίδια που τείνουν να αποτελέσουν υγειονομική βόμβα για τη χώρα, ειδικά τις επόμενες τρεις μέρες που αναμένεται ο πρώτος καύσωνας για το φετινό καλοκαίρι.

Λίγο πριν ξεκινήσει η πορεία, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καραϊσκάκη. «Δεν ζητάμε κάτι παράλογο, δουλειά ζητάμε» αναφέρουν οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν στην πλατεία Καραϊσκάκη. «Γιατί μας έδωσαν ελπίδες που δεν στέκουν» σχολιάζουν για τις υποσχέσεις που λένε πως έλαβαν από την κυβέρνηση.

Η πορεία ξεκίνησε λίγο πριν τις 11.00 το πρωί ανεβαίνοντας την οδό Σταδίου με κατεύθυνση το Σύνταγμα και τη Βουλή.

Οι διαδηλωτές έφτασαν δέκα λεπτά πριν από τις 12.00 στη Βουλή, όπου δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν παρατάξει κλούβες της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να κλείσει η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας.

«Θέλαμε να πάμε να θυροκολλήσουμε την πρόταση μας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η κυβέρνηση αποφάσισε να μας κλείσει τον δρόμο με κλούβες ματ. Δεν θα προκαλέσει κάνεις επεισόδια. Θα παραμείνουμε για λίγο μπροστά στη βουλή και στη συνεχεία θα πάμε για την συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής» ανέφερε ο πρόεδρος της εκτελεστικής Επιτροπής της Ν. Τράκας στους δημοσιογράφους αφότου η πορεία έφτασε έξω από τη Βουλή.

Οι διαδηλωτές παρέμειναν για περίπου 40′ λεπτά έξω από το κοινοβούλιο και στη συνέχεια η πορεία διαλύθηκε.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους, σύμφωνα με το news247.gr έχουν αυξήσει τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων, ενώ στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε η χρυσή τομή ανάμεσα στον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, με αποτέλεσμα να «παγώσει» η συμφωνία με τον ιδιώτη για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

 

  

loading...