Πώληση ΔΕΗ: Κλείνει η συμφωνία Κυβέρνησης-Τρόικας

Loading...


Έτοιμη να δώσει τα χέρια με για το θέμα της παρουσιάζεται η ελληνική .

Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζει το newsit.gr, είναι διατεθειμένη να συμβιβαστεί στα ενεργειακά και να συναινέσει στην πώληση μονάδων της ΔΕΗ.

Το ερώτημα τώρα μετατίθεται σε άλλο χώρο και .

Στο συμβιβασμό που κάνει , προχωρά ένα βήμα παραπέρα και δέχεται να πωληθούν οι μονάδες, που αν δεν εκσυγχρονιστούν θα βγουν εκτός λειτουργίας, επειδή είναι ρυπογόνες και συνεπώς το κόστος λειτουργίας εξαιτίας της εκπομπής των ρύπων είναι απαγορευτικό.

Διαβάστε επίσης:   ΔΕΗ: Τι ισχύει για το πρόγραμμα των 36 δόσεων

Με δεδομένη και την άσχημη , έχει γίνει αντιληπτό πλέον, ότι υπάρχει αδυναμία εκσυγχρονισμού αυτών των εργοστασίων και κάλλιστα η πώληση θα μπορούσε να είναι μία κίνηση με δύο στόχους.

Ο πρώτος να ικανοποιηθεί η απαίτηση για πώληση μονάδων των δανειστών και ο δεύτερος να ενισχυθεί οικονομικά , ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις και τις ανάγκες της.

Εξάλλου, πριν από λίγους μήνες στη Βουλή, τόσο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, όσο και ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης, είχαν υποστηρίξει πως είναι καλύτερη με μικρότερη και δυνατή ΔΕΗ στην εσωτερική ηλεκτρική αγορά με ταυτόχρονη επέκτασή της σε άλλες δραστηριότητες, όπως το φυσικό αέριο και δραστηριοποίηση στο εξωτερικό.

Οπότε σήμερα στις Βρυξέλλες ο Γιώργος Σταθάκης αφενός μεν θα διαπραγματευτεί σε άλλη βάση, αφετέρου η διαπραγματευτική ομάδα θα «πουλήσει» την υποχώρηση στο θέμα της ΔΕΗ ζητώντας και η άλλη πλευρά να κάνει ένα βήμα πίσω σε κάποιο άλλο θέμα.

  

loading...