Ρουβίκωνας: Σκόπευαν να καταλάβουν το δημαρχείο Αθηνών

Loading...


Το Δημαρχείο Αθηνών ήταν ο στόχος του «» και όχι το κτίριο της κοσμητείας της Νομικής, όπου τελικά εισέβαλλαν προχθές τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας.

Αυτό ισχυρίζονται αστυνομικές πηγές προσθέτοντας ότι υπήρξαν πληροφορίες και εξακριβώσεις ότι ηγετικό μέλος του «Ρουβίκωνα» κινήθηκε το πρωί σε διάφορα σημεία της Αθήνας, από το Σύνταγμα, στην Ακρόπολη, στους Αμπελόκηπους και τέλος στην πλατεία Κοτζιά, όπου βρίσκεται το Δημαρχείο Αθηνών, γράφει το difernews.gr.

Εκεί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το συγκεκριμένο άτομο προσήχθη από τους με αποτέλεσμα να αποτραπεί η επικείμενη έφοδος στο Δημαρχείο. Άλλα μέλη του «Ρουβίκωνα» που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση έφυγαν και κατευθύνθηκαν προς το κτίριο της Νομικής, όπου κατέλαβαν τελικά το χώρο της κοσμητείας. Σε περίπτωση που ολοκληρωνόταν η προσπάθεια κατάληψης του Δημαρχείου, θα χυνόταν και άλλο «λάδι στη φωτιά» των τεταμένων σχέσεων, του Γ. Καμίνη και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα, την παραίτηση του οποίου έχει ζητήσει επανειλημμένα ο δήμαρχος.

Διαβάστε επίσης:   Ρουβίκωνας: Κατάληψη της κοσμητείας της Νομικής Αθηνών

Αφορμή για την κατάληψη της κοσμητείας αποτέλεσε η ακύρωση εκδήλωσης με θέμα την άδεια από τις φυλακές του μέλους της «17 Νοέμβρη», Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος θα παρενέβαινε τηλεφωνικά. Αξιωματικοί της παρατηρούν ότι ο «» έχει εναλλακτικά σχέδια δράσης, προκειμένου αν ακυρωθεί, όπως έγινε χθες, για κάποιο λόγο κατάληψη κάποιου στόχου να υπάρχει δυνατότητα εφόδου σε άλλο κτίριο αλλά και κειμένου που θα συνοδεύει την εκάστοτε ενέργειά τους.

  

loading...