Σε αυτούς τους δήμους οι κάδοι είναι άδειοι

Loading...


Καθώς οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, η εικόνα των βουνών σκουπιδιών και της δυσοσμίας αποδεικνύεται πως δεν είναι παντού ίδια. Κάποιες περιοχές πνίγονται στα ενώ σε άλλες η κατάσταση είναι ανεκτή ή ακόμα και καλή.

Εξήγηση στο φαινόμενο αυτό επιχειρεί να δώσει δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» εξηγώντας τους τέσσερις παράγοντες που οδηγούν σε πεζοδρόμια- χωματερές ή πιο ήπιες καταστάσεις. Πρώτον, επισημαίνεται πως οι εργαζόμενοι δεν απεργούν αλλά έχουν προχωρήσει σε κατάληψη των αμαξοστασίων και δεν επιτρέπουν την έξοδο των . Εάν απεργούσαν από την περασμένη Δευτέρα, το πρόβλημα θα ήταν εντονότατο και καθολικό.

Δεύτερον η απόφαση για τις καταλήψεις ελήφθη από την ΠΟΕ-ΟΤΑ αλλά την εφαρμόζει σε κάθε δήμο το τοπικό συνεργείο. Κάποιοι δήμοι έχουν δύο ή και περισσότερα σωματεία. Έτσι σε κάποιους δήμους η κατάληψη είναι συνεχής ενώ σε άλλους το σωματείο ανοίγει το αμαξοστάσιο για κάποιες ώρες ή δεν προχωρεί καθόλου σε κατάληψη.

Τρίτον, σε όλους τους δήμους οι κάδοι δέχονται απορρίμματα όλη την ημέρα και αδειάζουν εφόσον περάσει το απορριμματοφόρο. Ωστόσο οι πολύ πυκνοκατοικημένες περιοχές ή αυτές με πολλούς διερχόμενους, όπως το κέντρο της Αθήνας ή πολυπληθείς δήμοι όπως η Καλλιθέα, τα πράγματα είναι προφανώς πιο δύσκολα από τις πιο αραιοκατοικημένες περιοχές, όπως π.χ. το Παλαιό Φάληρο ή το Ψυχικό.

Διαβάστε επίσης:   Αζερμπαϊτζάν: GP- Αγώνες για γερά νεύρα

Τέταρτον, μεγάλο ρόλο παίζει, σύμφωνα με το δημοσίευμα, και το πώς διαχειρίζεται την κατάσταση η εκάστοτε δημοτική αρχή. Για παράδειγμα, εάν έχει χώρους για να αποθηκεύει προσωρινά τα απορρίμματα, μπορεί να τα απομακρύνει από τους δρόμους διατηρώντας τους λίγο ή περισσότερο καθαρούς. Εάν επίσης έχει δίαυλο συνεννόησης με το τοπικό σωματείο, μπορεί να επιτύχει μια πιο «χαλαρή» κατάληψη των αμαξοστασίων, όπως γράφει το newsbeast.gr

  

loading...