Σόιμπλε: Είναι ζήτημα εμπιστοσύνης – Βαρουφάκης: Ελπίζω πως θα υπάρξει συμφωνία

Loading...


Εχουμε προχωρήσει πολύ, τώρα περιμένουμε από τους εταίρους μας να διανύσουν το υπόλοιπο 1/5 της διαδρομής, είπε προσερχόμενος στην κρίσιμη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.


«Ελπίζω πως θα υπάρξει συμφωνία σήμερα και πιστεύω πως θα έχουμε μία. Η ελληνική κυβέρνηση διένυσε μεγάλη απόσταση και αναμένουμε τους εταίρους να μας συναντήσουν στο ένα πέμπτο του δρόμου. Δεν έχω αμφιβολία πως θα υπάρξει μια παραγωγική συζήτηση και στο τέλος θα δούμε λευκό καπνό», είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Δεν είναι ζήτημα μόνο μιας χώρας, είναι ζήτημα εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας στην Ευρωζώνη και σε όλα τα κράτη – μέλη, είπε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στην συνεδρίαση του Eurogroup, απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων για ενδεχόμενο Grexit. 

Στην πραγματικότητα δεν έχουμε τίποτα καινούριο να πούμε τώρα, είπε ο κ. Σόιμπλε τονίζοντας ότι «δεν είναι θέμα κάθε χώρας ξεχωριστά, είναι ανάγκη να μπορούμε να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον». 

Ο Γάλλος υπουργός Μισέλ Σαπέν, τόνισε πως «πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στο Ευρώ και οι εταίροι να αισθάνονται καλά με την Ελλάδα στο Ευρώ. Η λύση βρίσκεται στις πρωτεύουσες και το Παρίσι έχει να παίξει ένα ρόλο. Όλος ο κόσμος εργάζεται για μια λύση, θα δούμε που θα οδηγήσει αυτό».

  

loading...