«Στάση δροσιάς» στην «έξυπνη» πόλη των Τρικάλων

Loading...


Δροσερές ανάσες εν μέσω καύσωνα θα προσφέρει στους περαστικούς στα το πρώτο Cool Point (στάση δροσιάς) έξω από το δημαρχείο. Πρόκειται για μια κατασκευή, η οποία με το πάτημα ενός κουμπιού πετά δροσοσταλίδες και αλλάζει αμέσως τη θερμοκρασία στο συγκεκριμένο σημείο.

Οι συγκεκριμένες «στάσεις δροσιάς» θα τοποθετηθούν και σε άλλα κεντρικά σημεία της πόλης σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι υπηρεσίες των δήμων Τρικάλων και Καρδίτσας έχουν λάβει μέτρα για την προστασία των πολιτών. Όπως δηλώνει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου οι κλιματιζόμενες αίθουσες των τεσσάρων κεντρικών θα μείνουν ανοιχτές από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, ενώ το ΚΕΠ στο δημαρχείο θα παραμείνει ανοιχτό έως τις 8 το βράδυ.

Διαβάστε επίσης:   Καιρός σήμερα: Σε κλοιό καύσωνα από σήμερα η χώρα

Επίσης, με υπηρεσιακή εγκύκλιο, τροποποιήθηκε το ωράριο των εργαζομένων που βρίσκονται σε εξωτερικές εργασίες (πράσινο, καθαριότητα, τεχνικά έργα κ.α.).

Σε ετοιμότητα βρίσκεται και ο δήμος Καρδίτσας στα πλαίσια των μέτρων για την αντιμετώπιση του καύσωνα, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος, ενημερώνοντας τους δημότες ότι βρίσκονται στη διάθεσή τους οι κλιματιζόμενες αίθουσες του δημαρχείου (Αρτεσιανού 1) και του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (κτίριο Δημοτικής Αγοράς).

  

loading...