Στην Αθήνα σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ

Loading...


Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ ο οποίος θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναλυτικότερα, ο κ. Γιλντιρίμ θα συναντηθεί στις 10:30 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο. Στις 15.00 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εν μέσω διαρκούς έντασης στο Αιγαίο, αλλά και στην Κυπριακή ΑΟΖ η συναντήσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία μπορούν να λειτουργήσουν ως μέσω αποκλιμάκωσης, ωστόσο ο πρωθυπουργός της Τουρκίας επέλεξε να έχει και “ιδιωτική¨επίσκεψη στην Κομοτηνή ρίχνοντας νέο “λάδι στη φωτιά”.

Διαβάστε επίσης:   Τουρκία: Σε Αθήνα και Θράκη ο Γιλντιρίμ

«Ο τερματισμός της προκλητικότητας στο Αιγαίο και η δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού αποτελούν προϋπόθεση για μια θετική ατζέντα μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, αλλά και για την πρόοδο των ευρωτουρκικών σχέσεων, την οποία η Ελλάδα στηρίζει εφόσον η Άγκυρα τηρεί τις προϋποθέσεις» πρόκειται να τονίσει στην κατ’ ιδίαν συνάντηση ο Έλληνας πρωθυπουργός στον Τούρκο ομόλογό του.

Η επίσκεψη Γιλντιρίμ στην Αθήνα έρχεται ως συνέχεια της συνάντησης που είχαν ο Αλ. Τσίπρας και ο Ταγίπ Ερντογάν στο Πεκίνο, λίγο πριν ξεκινήσουν οι συζητήσεις στη νέα διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό.

Επίσης, θεωρείται σίγουρο ότι θα τεθεί το ζήτημα των αξιωματικών που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα.

  

loading...