Τα προβλήματα της καθημερινότητας πιέζουν την κυβέρνηση

Loading...


Την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί να αλλάξει το κλίμα και να επιμείνει στις καλές ειδήσεις, τη νέα σελίδα για τη χώρα και το «θετικό μομέντουμ» για την οικονομία, τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών και τα διαχειριστικά ζητήματα μεγαλώνουν.

Χθες, πραγματοποιήθηκε νυχτερινή σύσκεψη στο Μέγαρο , προκειμένου να δοθεί λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τους συμβασιούχους στους δήμους καθώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα από το εκρηκτικό κοκτέιλ που έχουν δημιουργήσει οι τόνοι των σκουπιδιών που έχουν συγκεντρωθεί στους δρόμους σε συνδυασμό μάλιστα με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν αυτές τις μέρες.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη , με τους υπουργούς Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη και Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι τη Δευτέρα θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα μέσω του ΑΣΕΠ. Θα προβλέπει επίσης και την υπογραφή νέων συμβάσεων με τους εργαζόμενους που απασχολούνται μέχρι σήμερα στους δήμους, μέχρι να βγουν τα προσωρινά αποτελέσματα των επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Μάλιστα, ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε πως με τα νέα δεδομένα δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις και κάλεσε την ομοσπονδία των εργαζομένων και την ΚΕΔΕ, να συμβάλλουν ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση και να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στις δουλειές τους.

Η κόντρα της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον Πάνο Σκουρλέτη αλλά και με την κυβέρνηση δεν φαίνεται να κατευνάζει, με τους εργαζομένους να υπογραμμίζουν μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ πως ο υπουργός Εσωτερικών έπρεπε να έχει καλέσει την Ομοσπονδία, να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να νέες κινητοποιήσεις και να ζητούν γραπτές δεσμεύσεις.

Διαβάστε επίσης:   ΑΣΕΠ 7Κ/2017: Αλλαγή στις ημερομηνίες

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ βγήκε την Πέμπτη στους δρόμους και έπειτα από τη συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία της με την αντιπρόεδρο της Βουλής προειδοποίησε με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της, καταρχήν με το επ’ αόριστον τράβηγμα του χειροφρένου στα απορριμματοφόρα, τον αποκλεισμό των ΧΥΤΑ και των αμαξοστοιχίων των Δήμων.

Ο κλοιός των πιέσεων είχε αρχίσει πάντως ήδη με τα ανασφάλιστα οχήματα και τα εκατοντάδες χιλιάδες λάθη σε ειδοποιητήρια που εστάλησαν σε κατόχους ανασφάλιστων Ι.Χ. και ανάγκασαν το υπουργείο Οικονομικών σε αναδίπλωση. Από το 1,1 εκατ. ειδοποιητήρια που έστειλε η ΑΑΔΕ, τα λάθη έφθαναν ακόμα και τις 300.000, με τους πολίτες να έπρεπε να περάσουν από πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες για να μην πληρώσουν το πρόστιμο.

Έτσι η κυβέρνηση έδωσε τη λύση με παράταση μέχρι τις 14 Ιουλίου, πάγωμα προστίμου, επιστροφή χρημάτων και επανέλεγχο. Σε όσους ασφαλίσουν το όχημά τους μέχρι την εν λόγω ημερομηνία, θα επιστραφεί το ποσόν του προστίμου το οποίο πλήρωσαν, σύμφωνα με το newsbeast.gr

  

loading...