Θεσσαλονίκη: Πέθανε αγόρι 2 ετών από μηνιγγίτιδα τύπου Β

Loading...


Θεσσαλονίκη: Την ζωή του έχασε ένα αγόρι 2 ετών, από τα Γρεβενά, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Το άτυχο παιδί κατέληξε από μηνιγγίτιδα τύπου Β αφού, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν κατέστη δυνατό να αντιμετωπιστεί η ασθένειά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες το μικρό αγόρι έδινε μάχη για τη ζωή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από τις 5 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε άσχημη κλινική κατάσταση.

Μια ημέρα νωρίτερα το αγοράκι είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Γρεβενών με αιμορραγικό εξάνθημα με τους γιατρούς σε λίγες ώρες να κρίνουν ότι είναι επιβεβλημένη η μεταφορά του στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να νοσηλευθεί σε ΜΕΘ.

Διαβάστε επίσης:   Θεσσαλονίκη: Στιγμές τρόμου για επιβάτης πτήσης της Easyjet

Πρόκειται για το 9ο περιστατικό μηνιγγίτιδας από τις αρχές του 2017.

Σημειώνεται ότι το εμβόλιο κατά αυτού του τύπου μηνιγγίτιδας αν και εντάχθηκε στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών προκειμένου να χορηγείται δωρεάν από την ηλικία άνω των δυο μηνών για βρέφη, παιδιά και ενήλικες που ανήκουν στις «ομάδες υψηλού κινδύνου», οι ειδικοί εκτιμούν ότι είναι τόσο εξειδικευμένες οι περιπτώσεις αυτών των ομάδων υψηλού κινδύνου που στην πραγματικότητα καλύπτουν ελάχιστα άτομα στην Ελλάδα.

Γι’ αυτό και οι παιδίατροι ζητούν να αποζημιώνεται το συγκεκριμένο εμβόλιο για όλα τα παιδιά κάτω των 2 ετών ενώ θεωρούν κρίσιμη για την ανάγκη εμβολιασμού την ηλικία 15-17 ετών.

  

loading...