: Στην έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε το μεσημέρι στη με αποτέλεσμα να μετατραπούν οι δρόμοι σε ποτάμια και στον καθαρισμό των φρεατίων, σε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα, αναφέρθηκε ο Χρήστος Τραγανός, προϊστάμενος Δικτύου Αποχέτευσης της ΕΥΑΘ, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9Fm».

«Καταλαβαίνουμε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, όμως η βροχόπτωση ήταν έντονη, της τάξεως των 25 χιλιοστών τη μισή ώρα, με ραγδαιότητα 240 – 250 χιλιοστά την ώρα. Τα 25.000 φρεάτια που υπάρχουν στο πολεοδομικό συγκρότημα καθαρίζονται από τα συνεργεία της , ωστόσο δεν προλαβαίνουν να πάρουν τόσο μεγάλο όγκο νερών της βροχής», είπε ο κ.Τραγανός με αφορμή τους πλημμυρισμένους δρόμους σε ολόκληρη την πόλη.

«Καθαρίζουμε τα φρεάτια χωρίς να έχουμε την απόλυτη ευθύνη για αντιπλημμυρική προστασία, καθώς σύμφωνα με το νόμο υπεύθυνη είναι η Περιφέρεια. Ωστόσο, τα τελευταία τρία χρόνια κάνουμε αυτή τη δουλειά χωρίς να πληρωνόμαστε», πρόσθεσε ο κ.Τραγανός.

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι τα συνεργεία της θα παραμείνουν και τις επόμενες ώρες στους δρόμους προκειμένου να αποκατασταθούν τα όποια προβλήματα προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Στην ισχυρή βροχόπτωση αναφέρθηκε και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, η οποία επισήμανε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ πως καλύφθηκε με νερά ακόμη και η είσοδος του Λευκού Πύργου, ενώ δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές.

«Τα όμβρια δεν ήταν ποτέ αρμοδιότητα της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Με τον «Καλλικράτη» έχουμε μπει σε μια συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για να μπορέσει να δοθεί ξεκάθαρη λύση για την αντιμετώπιση, είτε των ρεμάτων, είτε των ομβρίων. Είμαστε διατεθειμένοι να το αναλάβουμε. Τη χρηματοδότηση την έχει υποσχεθεί ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Περιμένουμε τη συμπλήρωση των πινάκων από την , έτσι όπως απαιτεί μια προγραμματική σύμβαση. Εδώ και τρεις εβδομάδες έχουμε στείλει τα απαραίτητα στοιχεία. Άλλωστε οι δικές μας προσπάθειες σε αυτό το θέμα ξεκίνησαν 1,5 χρόνο πριν», δήλωσε η κ.Πατουλίδου.

 

Βίντεο – σοκ από τη : Διανομέας «χάνεται» στα ορμητικά νερά

«Βούλιαξε» το μεσημέρι της Πέμπτης (10/05) η Θεσσαλονίκη, όταν ισχυρή νεροποντή έπληξε την συμπρωτεύουσα για περισσότερες από δύο ώρες.

Από τα ορμητικά νερά κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές, ενώ καταγράφηκαν πολλές ζημιές σε σπίτια και καταστήματα.
Τις τελευταίες ώρες το γύρο του Διαδικτύου κάνει ένα νέο βίντεο που δείχνει έναν διανομέα να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά του δρόμου και να χάνεται κάτω από τις λάσπες. Το περιστατικό σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Λαγκαδά με Αγίου Δημητρίου και τα πλάνα κατέγραψε επιβάτης λεωφορείου.