Έκθετο για πολλοστή φορά είναι το Μέγαρο Μαξίμου καθως μετά τη χθεσινή κυβερνητική προσπάθεια να υποβαθμιστούν οι προκλητικές δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ περί διδασκαλίας της «Μακεδονικής» γλώσσας στα ελληνικά σχολεία αλλά και του «μαζέματος» που επιχείρσαην τα ίδια τα Σκόπια, το βίντεο με τις δηλώσεις του Σκοπιανού πρωθυπουργού στη βουλή της ΜΠΓΔΜ το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου όχι μόνο δεν καθησυχάζει αλλά επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις ότι η συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει την όρεξη στους βόρειους γείτονες μας  για νέες διεκδικήσεις έναντι της Ελλάδας.

 

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο, ο Ζάεφ απαντώντας σε βουλευτές του αντιπολιτευόμενου VMRO που ρωτούσαν τι θα γίνει με την υποτιθέμενη «μακεδονική» μειονότητα σε Βουλγαρία και Ελλάδα, ξεκίνησε τις προκλητικές αναφορές σχετικά με τις αλλαγές που έρχονται με τη συμφωνία των Πρεσπών.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Μιλάτε για τους Μακεδόνες στην Ελλάδα με τόσο πάθος και αυτό είναι θαυμάσιο. Ας αναρωτηθούμε τι κάνουμε για αυτούς εδώ και 27 χρόνια. Ας είμαστε ειλικρινείς κάναμε κάτι γι αυτούς;

Η επίλυση αυτού του προβλήματος που είχαμε για 27 χρόνια, αυτό ήταν ένα βάρος στους ώμους μας» είπε ο κ. Ζάεφ. Με τρόποξεκάθαρο, που δεν επιδέχεται την παραμικρή αμφισβήτηση, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός έθεσε εμμέσως και θέμα «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα!

Η φρασεολογία και οι ξεκάθαρες διατυπώσεις του Ζόραν Ζάεφ αφήνουν πλήρως εκτεθειμένους εκείνους από την ελληνική κυβέρνηση που προσπάθησαν να ξεγελάσουν την εσωτερική κοινή γνώμη ότι δήθεν με την συμφωνία των Πρεσπών μπαίνει τέλος στις αλυτρωτικές βλέψεις των Σκοπιανών.

«Τώρα έχουμε καλύτερες πιθανότητες, τώρα έχουμε ευκαιρίες για τα παιδιά στη Ελλάδα να μάθουν την μακεδονική γλώσσα, μέχρι τώρα αυτό απαγορευόταν, ήταν ένα θέμα ταμπού. Η ελληνική γλώσσα ήδη διδάσκεται στη Μακεδονία. Έχουμε μια ευκαιρία να τους βοηθήσουμε αληθινά να απομακρύνουμε τα σύνορα», επισήμανε ο Ζόραν Ζάεφ.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Ζάεφ: