«Τρολλάρουν» την Αθήνα οι Γερμανοί; Για λάθος επιστολή κάνει λόγο η Bild

Loading...


H ελληνική κυβέρνηση έστειλε κατά λάθος «λάθος επιστολή στις Βρυξέλλες την Πέμπτη», γράφει δημοσίευμα του γερμανικού MNI επικαλούμενο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild.

Σύμφωνα με το κείμενο, που επικαλείται κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, είχαν ετοιμάσει μία επιστολή ώστε να διασφαλιστεί η στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων.

Ωστόσο, προσθέτει η γερμανική εφημερίδα, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, έστειλε μια τροποποιημένη εκδοχή της επιστολής, στην οποία, σε αντίθεση με προηγούμενες συμφωνίες, παραλείπονται οι διαβεβαιώσεις πως η Ελλάδα θα δεχτεί τους όρους του πακέτου διάσωσης που συμφωνήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα αναφέρει πως σε συνομιλίες του με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ και την Γερμανίδα καγκελάριο, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε την επιστολή ως «διοικητικό λάθος».

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα της Bild, η γνωστή ιστοσελίδα ZeroHedge αναφέρει στο προφίλ της στο Twitter ότι η γερμανική εφημερίδα «τρολλάρει» τους Ελληνες γράφοντας πως έστειλαν στο Eurogroup λάθος επιστολή με το αίτημα για εξάμηνη παράταση και αυτό οδήγησε στην απόρριψή του από τη Γερμανία.

Το γερμανικό δημοσίευμα, σημειωτέον, αναπαράγει και το Bloomberg.

Παρόλα αυτά, το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδει την Bild για το «λάθος έγγραφο» που εστάλη στο Eurogroup.

  

loading...