Έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη, στις δύο το μεσημέρι, σε μία προσπάθεια του να προλάβει αντιδράσεις.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι για σήμερα το απόγευμα, (18:30) έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Είναι προφανής η προσπάθεια ενημέρωσης στελεχών και βουλευτών του κόμματος για τα όσα συμφωνήθηκαν στο Eurogroup, αλλά και για την οριστικοποίηση των μέτρων που θα ακολουθήσει μετά την επάνοδο των εκπροσώπων των Θεσμών στην Αθήνα.

Το λεγόμενο και “μασάζ” σε στελέχη και βουλευτές ώστε να περάσουν τα μέτρα σίγουρα έχει να κάνει με το γεγονός ότι παρά την υποχώρηση στο θέμα του αφορολόγητου που πλήττει χαμηλόμισθους αλλά και των συντάξεων που αναμένεται να πλήξει σχεδόν 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχους, η κυβέρνηση εξασφάλισε (αν και αυτό μένει να αποδειχθεί) τη μείωση του (κυρίως για όσους έχουν μικρή ακίνητη περιουσία), πακέτο στήριξης προσλήψεων για να υπάρξει προοπτική 100.000 θέσεων εργασίας, αλλά και την μείωση στο ρεύμα, την εστίαση και τον σε βασικά προϊόντα καθημερινής χρήσης και κατανάλωσης.

Διαβάστε επίσης:   EUROGROUP: Αφορολόγητο, συντάξεις, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ- Τα νέα μέτρα του 2017

Όταν η συμφωνία φθάσει στη Βουλή, όπως μάλιστα ξεκαθάρισε και ο με σημερινές του δηλώσεις, αναμένεται να περιλαμβάνει το συνολικό πακέτο, θετικά και αρνητικά μέτρα δηλαδή και έτσι θα είναι εύκολο να ψηφιστεί από τους βουλευτές και των δυο κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Όπως είπε και ο το πακέτο δεν θα είναι μονόπλευρό και δεν θα περιλαμβάνει μόνο λιτότητα, τονίζοντας πως για τις όποιες αλλαγές, όπως η αύξηση των φόρων σε ορισμένες κατηγορίες, θα προβλεφθούν αντισταθμιστικά μέτρα ώστε να προκύπτει μηδενικό δημοσιονομικό άθροισμα.

«Αν , μπορεί να μειωθεί και ο ΦΠΑ σε κάποιες κατηγορίες βασικών προϊόντων, ή να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ για κάποιες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες», σημείωσε χαρακτηριστικά. Με την προοπτική αυτών των αντισταθμιστικών μέτρων, ο κ. Σταθάκης εκτίμησε πως η κυβερνητική πλειοψηφία, θα ψηφίσει τα νέα μέτρα «χωρίς πρόβλημα».