Υπουργείο Παιδείας: Στα μαχαίρια με τους δασκάλους- ΠΟΕΔ

Loading...


Υπουργείο Παιδείας: «Εχθρό» της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών χαρακτήρισε σήμερα τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Καδή, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ), Φίλιος Φυλακτού.

Μιλώντας σε Διάσκεψη Τύπου, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ αναφέρθηκε σε «έγκλημα» εις βάρος εκπαιδευτικών από πλευράς Υπουργείου Παιδείας και των κοινοβουλευτικών κομμάτων που υπερψήφισαν το Νέο Σύστημα Διορισμών Εκπαιδευτικών.

Είπε ότι η απεργία των δασκάλων θα πραγματοποιηθεί κανονικά αύριο Πέμπτη και κάλεσε τους εκπαιδευτικούς – μέλη της ΠΟΕΔ να συμμετάσχουν στην απεργία και να συγκεντρωθούν στις 11 έξω από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Διαβάστε επίσης:   Υπουργείο Παιδείας: 1000 υπολογιστές στα δημοτικά σχολεία

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ ανέφερε ότι η απεργία, ως έσχατο μέτρο, αποφασίστηκε, επειδή κινδυνεύουν να μείνουν στην ανεργία δεκάδες εκπαιδευτικοί που επί σειρά ετών υπηρετούν την εκπαίδευση και έχουν συμπληρώσει αθροιστικά 30 και πλέον μήνες εργασίας και ως εκ τούτου πρέπει να αναγνωριστούν ως αορίστου χρόνου, γράφει το politis.com.cy.

«Βουλή και Υπουργείο Παιδείας τους έκλεισαν την πόρτα», είπε ο κ. Φυλακτού και πρόσθεσε ότι οι επηρεαζόμενοι εκπαιδευτικοί θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη, έχοντας τη στήριξη της ΠΟΕΔ.

  

loading...