: Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,50% στις 823,08 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 57,66 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 106,3 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,91% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.120,19 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 7,71% στις 908,15 μονάδες.

Ο τραπεζικός κλάδος δείχνει να αντιδρά από την παρατεταμένη περίοδο εσωστρέφειας, καθώς συνεχίζονται οι διαρροές για το αποτέλεσμα των stress tests, το οποίο θα ανακοινωθεί στις 5 Μαΐου. Μάλιστα σήμερα ο κλαδικός δοκιμάζει την κύρια αντίσταση των 880 μονάδων, επίπεδο που θέλει πολύ προσοχή.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει πήχης αποτυχίας και η ανάγκη κεφαλαιακής ενίσχυσης θα κριθεί κατά περίπτωση από το Εποπτικό Συμβούλιο (Supervisory Board) της Τραπεζικής Εποπτείας της ΕΚΤ, για όλες τις τράπεζες που συμμετέχουν στην άσκηση προσομοίωσης της EBA (Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή).

Στη συνέχεια οι τράπεζες που θα αναδειχθούν με υστέρηση κεφαλαίων θα πρέπει να καταρτίσουν σχέδιο κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης εντός δύο εβδομάδων και να καλύψουν τις νέες κεφαλαιακές ανάγκες με ιδιωτικά κεφάλαια εντός μερικών μηνών. Σε περίπτωση αποτυχίας κάλυψης με ιδιωτικά κεφάλαια, θα εξεταστεί η ανακεφαλαιοποίηση με κρατικά (εν προκειμένω από το ΤΧΣ).

Στο ταμπλό τώρα, η συνεχίζει ακόμη υψηλότερα, καταγράφοντας κέρδη 9,53%, με την Εθνική να είναι στο +9,54%, και τις Eurobank και Alpha Bank στο +6,98% και +6,81% αντίστοιχα. Άνω του 3% τα κέρδη σε ΕΧΑΕ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ και Βιοχαλκο, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε ΓΕΚ Τέρνα, ΟΛΠ, Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια, Aegean και ΟΠΑΠ.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo, Motor Oil και ΕΥΔΑΠ, ενώ στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι Folli Follie, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, Grivalia και Σαράντης. Η ΕΕΕ να είναι στο -5,42%, αναφέρει το circogreco.gr.