ΕΦΚΑ: Αναδρομικές εισφορές-Τελευταίες ειδήσεις

Αλέξανδρος Ελευθεριάδης
Loading...


 Πήρε θέση, μέσω ανακοίνωσης του, ο  (efka.gov.gr) o οποίος, απαντώντας σε επιστολή του , έκανε γνωστό ότι δεν θα επιβαρύνονται με επιτόκιο καθυστέρησης οι αναδρομικές εισφορές, εφόσον εξοφλούνται έως την ημερομηνία εμπρόθεσμης πληρωμής κάθε τρέχουσας εισφοράς.

 Επιπροσθέτως, επισημαίνεται πως αν δεν έχουν εκδοθεί ειδοποιητήρια, μπορούν τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών να απευθύνονται στο πρώην ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ, προκειμένου να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες ενημέρωσης του συστήματος και να εκδίδονται τα ειδοποιητήρια ασφαλιστικών εισφορών από 1.1.2017.

Επίσης οι αναδρομικές εισφορές/διαφορές από 1η Ιανουάριου 2017 θα αναζητηθούν με καταβολή μιας μηνιαίας αναδρομικής εισφοράς με κάθε τρέχουσα μηνιαία εισφορά, αρχής γενομένης από τον Μάιο 2017.

Διαβάστε επίσης:   ΕΦΚΑ-EFKA: Τι ισχύει για τη ρύθμιση των χρεών σε 120 δόσεις

Οι αναδρομικές εισφορές/διαφορές δεν θα επιβαρύνονται με επιτόκιο καθυστέρησης εφόσον εξοφλούνται έως την ημερομηνία εμπρόθεσμης πληρωμής κάθε τρέχουσας εισφοράς».

Υπενθυμίζεται ότι η κίνηση αυτή έρχεται ως συνέχεια εκείνης του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ο οποίος έστειλε επιστολή προς το ΔΣ του ενημερώνοντας πως έχει γίνει αποδέκτης καταγγελιών από εκατοντάδες ιατρούς-μέλη του ίου δεν έχουν λάβει τα ειδοποιητήρια πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών Μαΐου 2017.Παραπέρα, ο ΙΣΑ ζητούσε:

1. Την άμεση επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος

2. Να μην θεωρηθεί εκπρόθεσμη η οποιαδήποτε πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών μετά την 30/6//2017 λόγω την μη αποστολής των ειδοποιητηρίων στους ιατρούς από δική σας υπαιτιότητα και να μην υπάρξει καμία περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση μέσω της επιβολής προστίμων και προσαυξήσεων στα μέλη μας.

  

loading...