ΕΦΚΑ: Διπλές εισφορές σε 55.000 ασφαλισμένους εξαιτίας παραλήψεων

Αλέξανδρος Ελευθεριάδης
Loading...


: Μπορεί οι ημέρες αυτές να είναι καυτές λόγω του καύσωνα που ταλαιπωρεί την Ελλάδα, οι επόμενοι μήνες όμως θα είναι καυτοί από άποψη πληρωμών για 55.000 ασφαλισμένων του (efka.gov.gr) οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν και διπλές εισφορές, λόγω τεράστιων παραλήψεων του , αλλά και τις φορολογικές τους υποχρεώσεις σε φόρους εισοδήματος και οι οποίοι έρχονται το αμέσως προσεχές διάστημα.

 

Αναλυτικότερα, η υπόθεση αφορά στους νεώτερους χρονικά ασφαλισμένους οι οποίοι ξεκινούν τώρα την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, οι εισφορές των οποίων δεν τους χρεώθηκαν από την αρχή του χρόνου λόγω λαθών του .

Αυτό συνέβη είτε γιατί δεν καταχωρήθηκαν οι μεταβολές τους, είτε γιατί ο Φορέας απέτυχε να τους στείλει εγκαίρως τα ειδοποιητήρια για την καταβολή των εισφορών.

Διαβάστε επίσης:   ΕΦΚΑ: Ολοκληρώνεται σήμερα η προθεσμία για τις εισφορές στο efka.gov.gr

Μετά από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, οι ασφαλισμένοι θα κληθούν να πληρώσουν για τους επόμενους τέσσερις μήνες διπλές εισφορές, εν μέσω φόρου εισοδήματος αλλά και .

Η αρχή για την πληρωμή του αναδρομικού χαρατσιού θα γίνει από αυτόν τον μήνα και θα επιβαρύνει τους ασφαλισμένους μέχρι το Σεπτέμβριο.

  

loading...