ΕΦΚΑ εισφορές: Χάος με τις διπλές εισφορές – Τι δήλωσε ο διοικητής του ΕΦΚΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Διευκρινίσεις έδωσε ο διοικητής του , κ. ύστερα από το χάος που έχει επικρατήσει με τις στους .

, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, και συνέχισε: «αυτός που θα επιλέξει την ΑΠΔ (Αναλυτική Περιοδική Δήλωση) και τη διαδικασία της πλατφόρμας και του έχουν γίνει κρατήσεις από τον εργοδότη, αν επιλέξουν μαζί με τον τελευταίο τη διαδικασία της πλατφόρμας, δεν θα πληρώσουν και τα ειδοποιητήρια»

πως «την ερχόμενη εβδομάδα θα λειτουργήσει η πλατφόρμα όπου κάθε εργαζόμενος θα δηλώνει τη σύμβασή του, αν ανήκει σε έναν ή δύο εργοδότες. Αυτό το σύστημα θα υπάρχει στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες μαζί με οδηγίες και προκειμένου να ετοιμαστεί αυτό, δόθηκε και παράταση για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών. Ήταν ένας από τους λόγους της παράτασης».

Διαβάστε επίσης:   ΕΦΚΑ 2017: Διπλασιάστηκαν οι εισφορές στα μπλοκάκια

Σε παρέμβασή του ο Γιώργος Ρωμανιάς επεσήμανε πως αυτό δεν μπορεί να γίνει καθότι χρειάζεται νομοθετική κάλυψη.

Στη συνέχεια ακολούθησε η τηλεφωνική παρέμβαση του τομεάρχη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Βρούτση, ο οποίος υπογράμμισε ότι: «Η δήλωση είναι ο ορισμός της προκλητικότητας και του εμπαιγμού στην κοινωνία. Αυτά που λέει, δεν έχουν καμία δικαιολογητική και νομική βάση. Δεν γίνεται να νομοθετείς μέσω εκπομπών».

πως μέχρι σήμερα έχει πληρώσει εισφορές το 60% των ασφαλισμένων και είπε πως ο τελικός απολογισμός για τα έσοδα θα γίνει στις 31 Μαρτίου οπότε και λήγει η νέα παράταση για τις εισφορές του Γενάρη.

Πατήστε εδώ για να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ

  

loading...