ΕΦΚΑ: Πιθανή νέα παράταση στην πληρωμή εισφορών

Loading...


Διαβάστε σε ποιες θα δοθεί των στον (efka.gov.gr) και τι θα γίνει με τις 2017 οι οποίες λήγουν σήμερα.

Αναλυτικότερα, όπως γράφει το euro2day.gr Την παράταση της προθεσμίας για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΤΑΑ για το 2016 αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, μετά και το σχετικό αίτημα της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να παραταθεί έως τις 30 Ιουνίου 2017 των δικηγόρων για το 2016.

Υπενθυμίζεται ότι λήγει την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017, ενώ λήγει στις 13 Απριλίου 2017.

Διαβάστε επίσης:   ΕΦΚΑ: Σοκ-Κινδυνεύουν οι εκκρεμείς συντάξεις!

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί μια μικρή παράταση, έως τις 7 Απριλίου, μόνο  που οι εργοδότες τους θα πρέπει να τους δηλώσουν στις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις, προκειμένου να καταβάλλουν κι αυτοί τα 2/3 των εισφορών.

Παράταση, εκτός απροόπτου, αναμένεται να δοθεί και για τους μισθωτούς γιατρούς αλλά και για τους μισθωτούς – δημοσιογράφους που ήταν ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, καθώς οι εγκύκλιοι με τα πακέτα ασφάλισης εκδόθηκαν την περασμένη Τρίτη.

Διαβάστε επίσης:   ΕΦΚΑ ειδοποιητήρια: Θα αναρτηθούν ξανά στο efka.gov.gr οι εισφορές Φεβρουαρίου

Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, ημέρα κατά την οποία λήγει η πρώτη παράταση που δόθηκε για την πληρωμή των εισφορών του συνόλου των ασφαλισμένων, τόσο για τους μισθωτούς όσο και για τους αυτοαπασχολούμενους.

Διαβάστε επίσης:   ΕΦΚΑ: On Line Υπολογισμός Ασφαλιστικών Εισφορών OAEE

Σύμφωνα με τα πρώτα ανεπίσημα στοιχεία του ταμείου, οι εισπράξεις ειδικά για τους αυτοαπασχολούμενεους, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες έχουν ξεπεράσει τα 190 εκατ. ευρώ. Βέβαια, στο ποσό αυτό αθροίζονται τόσο οι εισφορές Ιανουαρίου όσο και αυτές Φεβρουαρίου. Μόνο για τον Ιανουάριο, εκτιμάται ότι η εισπραξιμότητα έχει αγγίξει το 57%.

Αντίστοιχη παράταση ισχύει και για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών των Διπλωματούχων Μηχανικών που αφορούν το Β΄ εξάμηνο 2016 λόγω της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται το σύνολο σχεδόν των ασφαλισμένων του πρώην ΤΣΜΕΔΕ. Σημειώνεται πως την παράταση των προθεσμιών καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών των διπλωματούχων μηχανικών είχε ζητήσει με επιστολή του προς τον ΕΦΚΑ και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του ΔΣ του ΕΦΚΑ, δίδεται παράταση πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών του έτους 2016 ως και τις 30/6/2017 για όλους τους ασφαλισμένους του πρώην ΕΤΑΑ, άνευ προσαυξήσεων εκπροθέσμου και με παράλληλη διατήρηση των διακανονισμών, της ασφαλιστικής ικανότητας και ενημερότητας των υπόχρεων.

  

loading...