ΕΦΚΑ: Σάλος από την υπεξαίρεση-μαμούθ

Αλέξανδρος Ελευθεριάδης
Loading...


: Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση ότι τέθηκε σε αργίας ένας υπάλληλος του (efka.gov.gr) στη Πάτρα, ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση 101.000 ευρώ, με την έρευνα να συνεχίζεται προκειμένου να ανακαλυφθεί το αν υπάρχουν και άλλοι εμπλεκόμενοι.

Η ανακοίνωση του φορέα αναφέρει:

Σχετικά με την τη διενέργεια εσωτερικού ελέγχου στο Περιφερειακό υποκατάστημα Αχαΐας του , στην Πάτρα, η Διοίκηση του Φορέα κάνει γνωστά τα παρακάτω:

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του ελέγχου όπου και διαπιστώθηκε κατάχρηση / υπεξαίρεση χρηματικού ποσού ύψους 101.000 ευρώ με αποτέλεσμα υπάλληλος του υποκαταστήματος να τεθεί σε δυνητική αργία.

Σε αυτή την κατεύθυνση πραγματοποιούνται οι απαραίτητες ενέργειες αναζήτησης των παραβατικών ενεργειών και άλλων υπαλλήλων για την συγκεκριμένη υπόθεση καθώς και της απόδοσης των ποινικών και πειθαρχικών κυρώσεων.

Στο πλαίσιο της πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη γενικευμένος έλεγχος στο υποκατάστημα της Πάτρας που περιλαμβάνει όλες τις δράσεις που έλαβαν χώρα σε κάθε έναν τομέα του ξεχωριστά.

Η Διοίκηση του οφείλει να ευχαριστήσει την Ελληνική Αστυνομία και συγκεκριμένα τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, για την ουσιαστική συνδρομή της στην από κοινού ολοκλήρωση του ελέγχου της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Διαβάστε επίσης:   ΕΦΚΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα τέως ΤΑΝΤΠ-ΟΑΕΕ

Σημαντικό είναι να τονιστεί ότι η Διοίκηση του έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους και ήδη διενεργείται εσωτερικός έλεγχος και σε άλλο υποκατάστημα του στην περιφέρεια, προκειμένου να διερευνηθούν καταγγελίες για κρούσματα διαφθοράς.

Η Διοίκηση του , από την έναρξη λειτουργίας του Φορέα και την ανάληψη των καθηκόντων της, έχει διακηρύξει προς κάθε κατεύθυνση τη θέση αρχής της για την πλήρη διαφάνεια και τη νομιμότητα στη λειτουργία του Φορέα και τη διαχείριση των υποθέσεών του, στα πλαίσια βεβαίως και της σχετικής κατεύθυνσης του εποπτεύοντος Υπουργείου και προς αυτή την πορεία θα συνεχίσει να κινείται αταλάντευτα, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα της μηδενικής ανοχής σε σχέση με τη διαφθορά.

  

loading...