Ειδικά μισθολόγια- Αυτές είναι οι αλλαγές που έγιναν στο παρά πέντε (πίνακες)

Loading...


Ειδικά μισθολόγια: Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες για τις αλλαγές που έφερναν τα νέα μέτρα και στα ειδικά μισθολόγια, με την κυβέρνηση να φέρνει, κυριολεκτικά, την τελευταία στιγμή αλλαγές σε μία προσπάθεια να μην έρθει σε ολοκληρωτική λήξη σε μία κοινωνική ομάδα που θεωρεί πολίτιμη για την εκλογική της βάση.

Συγκεκριμένα, με τροπολογία, διατηρούνται σε ισχύ και αυξάνονται μια σειρά από επιδόματα.

Σε ό,τι αφορά στους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων επεκτείνεται η πρόβλεψη για ειδική αποζημίωσης νυχτερινής απασχόλησης, που ίσχυε μόνο για όσους υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας. Η αποζημίωση ανέρχεται στα 2,77 ευρώ ανά ώρα.

Διαβάστε επίσης:   Φορολογικές δηλώσεις: Προβλήματα και μπέρδεμα για τους αγρότες

Για τους άνδρες και τις γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας προβλέπεται χορήγηση επιδόματος παραμεθορίου της τάξης των 100 ευρώ το οποίο δεν περιλαμβάνεται στον υπολογισμό της προσωπικής διαφοράς.

Στον χώρο της Υγείας το επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης αυξάνεται. Τα νέα ποσά διαμορφώνονται ως εξής:

Σε ό,τι αφορά στην αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των εφημεριών, αυτή θα ισχύσει από την 1η Ιουνίου κι όχι από τη δημοσίευση του νόμου.

Σημαντικές είναι οι αυξήσεις και στο ειδικό επίδομα έρευνας για τους ερευνητές το οποίο διαμορφώνεται ως εξής:

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» γίνονται βελτιώσεις και στα επιδόματα ειδικών καθηκόντων των διπλωματών, καθώς αυτά θα καταβάλλονται χωρίς προϋποθέσεις, ενώ το επίδομα υπηρεσίας στην αλλοδαπή απαλλάσσεται και από τον φόρο. Αυξήσεις έγιναν και στα επιδόματα διδασκαλίας και έρευνας των πανεπιστημιακών.

  

loading...