Έλληνας αξιωματούχος: «Απέχουμε πολύ από την εξεύρεση λύσης στο Eurogroup»

Loading...


Ελληνική οικονομία: Διπλωματικός ελιγμός ή αποκάλυψη μίας ζοφερής πραγματικότητας; Σε κάθε περίπτωση, προβληματισμό προκαλεί δήλωση από αξιωματούχο της ελληνικής κυβέρνησης ο οποίος έχει γνώση της διαπραγμάτευσης.

Συγκεκριμένα, πηγή που δεν αποκαλύπτει το όνομά της, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ έκανε λόγο για μεγάλη απόσταση των δύο πλευρών.

«Είμαστε πολύ μακριά από την εξεύρεση λύσης στο αυριανό Eurogroup, με δεδομένο ότι η Γερμανία δεν έχει κάνει κανένα βήμα προόδου. Αν δεν υπάρξει κάποια θετική κίνηση τις επόμενες ώρες ή κατά τη διάρκεια του Eurogroup από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, τότε φαίνεται ότι την ‘καυτή πατάτα’ θα αναγκαστεί να την πάρει στα χέρια της η κ. Μέρκελ», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:   Τσίπρας σε δανειστές: Δικαιούμαστε σήμερα να ξαναφτιάξουμε τις ζωές μας

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει ήδη συνεννοηθεί με τον Ντ. Τουσκ ότι σε περίπτωση αποτυχίας του Eurogroup, την επομένη το πρωί θα κατατεθεί γραπτό αίτημα για τη σύγκλιση του Euro Summit (Σύνοδος των 19 χωρών της Ευρωζώνης), στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

Βέβαια, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η δήλωση αυτή να πρόκειται για ελιγμό σε μία προσπάθεια είτε να πιεστούν οι εταίροι μας για μία καλύτερη πρόταση, είτε να δημιουργηθεί η εικόνα της σκληρής μάχης πριν τον συμβιβασμό χωρίς λύση για το χρέος.

  

loading...