Και τώρα γελάνε και οι πέτρες! ΕΕ: Βελτιώθηκε το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα τον Μάρτιο

Loading...


«Όταν οι νόμοι των μαθηματικών ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δεν είναι σαφείς, και όταν είναι σαφείς, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» έλεγε ο Αϊνστάιν ο οποίος πραγματικά αν έβλεπε αυτό που γίνεται με τους αριθμούς στην ελληνική οικονομία θα είχε αλλάξει επαγγελματικό προσανατολισμό! Γιατί; Επειδή απλούστατα στην Ελλάδα ευημερούν οι αριθμοί και πεθάινουν οι άνθρωποι! 

 Άκουσον άκουσον! Το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα βελτιώθηκε τον Μάρτιο, καθώς ο σχετικός δείκτης (Economic Sentiment Indicator, ESI), που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αυξήθηκε στις 90,1 μονάδες από 89 μονάδες τον Φεβρουάριο.

Μας τρολάρουν και οι Βρυξέλλες; Εδώ καλά καλά δεν έχιε κλείσει η διαπραγμάτευση, ρευστό δεν υπάρχει, τα χρέη του Έληνα γιγντώνονται και σαν συγκοινωνόν δοχείο και η απελπισία και οι χαρτογιακάδες των Βρυξελλών βλέπουν βελτίωση!!!!!! 


Κατά τα λοιπά παντως, στην Ευρωζώνη και την ΕΕ, ο δείκτης οικονομικού κλίματος υποχώρησε για τρίτο συνεχόμενο μήνα. Συγκεκριμένα, ο δείκτης της Ευρωζώνης υποχώρησε κατά 0,9 της μονάδας στις 103 μονάδες και στην ΕΕ κατά 0,7 της μονάδας στις 104,6 μονάδες.
Η επιδείνωση του κλίματος στην Ευρωζώνη οφείλεται στη μείωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης καθώς και της εμπιστοσύνης στους τομείς των υπηρεσιών και των κατασκευών. Η εμπιστοσύνη στον βιομηχανικό τομέα παρέμεινε σε γενικές γραμμές σταθερή, ενώ βελτιώθηκε ελαφρά στο λιανικό εμπόριο.
Μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρωζώνης, ο ESI μειώθηκε σημαντικά στην Ιταλία (-2,4) και τη Γαλλία, ενώ υποχώρησε λιγότερο στην Ολλανδία (-0,9) και την Ισπανία (-0,4). Ο δείκτης για τη Γερμανία μειώθηκε οριακά (-0,1) 

  

loading...