Μαύρα μαντάτα από Σκουρλέτη: «Δεν μπορούμε να αισιοδοξούμε για το Eurogroup»

Loading...


Άλλη μία ημερομηνία-ορόσημο φαίνεται ότι χάνεται οριστικά από την ελληνική κυβέρνηση αφού η στροφή της Αθήνας ενόψει του επερχόμενου Eurogroup της 15 Ιουνίου είναι ξεκάθαρη και φαίνεται στις δηλώσεις των στελεχών της.

Μετά λοιπόν τον Αλέξη Τσίπρα, και ο Πάνος Σκουρλέτης έθεσε τη Σύνοδο Κορυφής ως τον επόμενο στόχο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για επίλυση του ελληνικού ζητήματος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Υπενθυμίζουμε ότι το βράδυ της Πέμπτης κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι «κάποιες διαρροές από Ευρωπαίους αξιωματούχους -αν και δεν είναι στην πρόθεσή τους- μας βοηθάνε τα μάλα. Διότι μας βγάζουν από το δίλημμα, αν θα δεχθούμε ή θα απορρίψουμε εκ νέου τις προτεινόμενες λύσεις στο Eurogroup, που αποτελεί εξάλλου και μη θεσμικό όργανο, ώστε να πάμε στη Σύνοδο Κορυφής»!

Διαβάστε επίσης:   Ξέχασε τη γραβάτα ο Τσίπρας – "Το θέμα είναι να μη φύγω με φέσι"

«Τα πράγματα είναι αρκετά πιεστικά. Δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι έτσι όπως, πια, διαμορφώνεται μέρα με την ημέρα το σκηνικό και το κλίμα, πηγαίνοντας προς την επόμενη συνάντηση, δεν μπορούμε να αισιοδοξούμε. Κατά συνέπεια, γνωρίζουμε τι θέλουμε, ενδεχομένως να οδηγηθούμε και στη Σύνοδο Κορυφής, πια, προσπαθώντας να πολιτικοποιήσουμε το ελληνικό ζήτημα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον Real FM στην ερώτηση για το εκτιμά ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Παράλληλα ο κ. Σκουρλέτης συντήρησε τη συζήτηση που επιθυμεί να κρατήσει στην επιφάνεια η κυβέρνηση για ενδεχόμενη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, όπως εξάλλου είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ όταν έκανε λόγο για ανάγκη διαλόγου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών «μια τέτοιου είδους θεσμική λειτουργία είναι πάντα χρήσιμη». «Αρκεί όμως να υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις. Καλώς ή κακώς, κακώς θα έλεγα εγώ, η μέχρι τώρα στάση των δυνάμεων της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν δείχνουν ότι είναι διατεθειμένες να συμπαραταχθούν σε μία ενιαία στάση γύρω από τα θέματα του χρέους» συμπλήρωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Αν υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις βεβαίως να υπάρξει αυτή η συνεννόηση» κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών.

  

loading...