Σόιμπλε: «Έλληνες, μην έχετε ψευδαισθήσεις»

Loading...


Στην αντεπίθεση πέρασε ο Βόλφγκανγκ Σόμπλε εναντίον των πανηγυρισμών της ελληνικής κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας την συνέχεια ως ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι τονίζοντας ότι για την Ελλάδα τίποτε ακόμη δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Αναλυτικότερα, σε δηλώσεις του στην Deutsche Welle ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αργά το βράδυ της Πέμπτης, είπε πως «πάντα γνωρίζαμε πως η Ελλάδα είχε ένα πολύ δύσκολο δρόμο μπροστά της και θα παραμείνει ένα μακρύ, δύσκολο ταξίδι. Ως εκ τούτου δεν πρέπει να δημιουργούμε την ψευδαίσθηση για τον Ελληνικό λαό ότι τα πάντα έχουν ήδη επιτευχθεί. Όμως τώρα κάνουν καλή πρόοδο και βοηθούμε την Ελλάδα».

Τώρα ιδιαιτέρως είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της ανέφερε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών και συμπλήρωσε πως «ο στόχος είναι: από τα μέσα της επόμενης χρονιάς η Ελλάδα να μπορεί να σταθεί στα πόδια της».

Διαβάστε επίσης:   Eurogroup: Δόση 8,5 δις στην Ελλάδα - Τσίπρας: "Στο τέλος κερδίζουν οι καλοί"

Στον τηλεοπτικό σταθμό ARD, ο Σόιμπλε είπε πως η συμπερίληψη του ΔΝΤ ως δανειστή –κάτι που αποτελεί και όρο που έχει θέσει το γερμανικό κοινοβούλιο- θα έχει ως αποτέλεσμα το Ταμείο να πληρώσει, αλλά αργότερα.

«Η κατανόησή μας είναι πως αυτό δεν αποτελεί θεμελιώδη αλλαγή στο πρόγραμμα», σημείωσε ο κ. Σόιμπλε. «Στο τέλος θα αποφασίσει η επιτροπή προϋπολογισμού».

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, το γερμανικό κοινοβούλιο θα συζητήσει σήμερα Παρασκευή την συμφωνία για την Ελλάδα.

  

loading...