Συνεργάτης της Μέρκελ: Είμαστε προετοιμασμένοι για ένα Grexit -Εξαρτάται πλέον από τους Ελληνες

Loading...


Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο αντιπρόεδρος του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στο οποίο ανήκει και η Άνγκελα Μέρκελ, ο Μίκαελ Φουκς απέρριψε τα μέτρα που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τις προγραμματικές δηλώσεις του.

Μιλώντας στο Bloomberg τόνισε πως «Αν η Ευρώπη πρέπει να διαβάσει το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών, τότε και η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να διαβάσει τα συμβόλαια που την δεσμεύουν. Υπάρχουν κάποιοι όροι οι οποίοι είναι δεσμευτικοί».

Σε ερώτηση αν ακούει κάποιες δηλώσεις που μπορούν να σηματοδοτούν μια κάποια προσέγγιση, θύμισε την απάντηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μετά τη συνάντηση με τον κ. Βαρουφάκη: «Είχε πει πως »συμφωνήσαμε πως διαφωνούμε». Αυτή τη στιγμή υπάρχει διάσταση απόψεων και δεν έχω ακούσει κάποια δήλωση που να αλλάζει τα πράγματα».

Όσο για την πιθανότητα ενός Grexit, ο κ. Φουκς τόνισε: «Εμείς θέλουμε η Ελλάδα να μείνει στην Ευρώπη, αλλά πλέον εξαρτάται από τους Έλληνες. Αν αποφασίσουν πως τελικά επιθυμούν να φύγουν από την ένωση, τότε εντάξει. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για την Ελλάδα. Όπως δεν υπάρχει και ελεύθερη ζωή ή ελεύθερο γεύμα. Εμείς πάντως είμαστε προετοιμασμένοι εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

 

  

loading...