Γερμανική εφημερίδα αποκαλεί τους Έλληνες ηλίθιους και τον Αλέξη δημαγωγό!

Loading...


Ο πανικός των Γερμανών δεν κρύβεται.

Η γερμανική η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt επιτίθεται στην Αλέξη Τσίπρα και στον ελληνικό λαό που τον ανέδειξε στη θέση του πρωθυπουργού.

Με τίτλο «Ο Τσίπρας είναι δημαγωγός ή ο λαός ηλίθιος;», η γερμανική εφημερίδα σημειώνει πως η απαίτηση του Έλληνα πρωθυπουργού να αλλάξει το όνομα της Τρόικα υπογραμμίζει την τακτική της νέας ελληνικής κυβέρνησης για διγλωσσία και χαρακτηρίζει «δημαγωγό» τον νέο πρωθυπουργό της χώρας.

Η δημοκρατία, αναφέρει ο συντάκτης, αντιθέτως με τα κουτσομπολιά, δεν είναι μια ιδεολογία, αλλά ένας κανόνας συναίνεσης, μια συμφωνία σε αρχές. Και αυτό ίσχυε τόσο στα αρχαία χρόνια όσο και σήμερα. Μόνο οι κανόνες της δημοκρατίας οδηγούν στην έκφραση των επιθυμιών της πλειοψηφίας και από πολιτικές μπορούν να μεταμορφωθούν σε πραγματικότητα.

Αλλά, όπως τότε, και τώρα ο κίνδυνος της δημοκρατίας είναι η δημαγωγία. Παραλληλίζοντας τη σημερινή δημοκρατία με αυτή της αρχαίας Ελλάδας, ο συντάκτης του άρθρου παρουσιάζει το φαινόμενο της δημαγωγίας που βασικό της εργαλείο είναι να παρουσιάζει τα πράγματα αντίστροφα από την πραγματική τους διάσταση και να επιχειρηματολογεί χειραγωγώντας τους πολίτες, προσάποτντας αυτές τις ιδιότητες στον Αλέξη Τσίπρα.

Περιγράφοντας τα αποτελέσματα μεταδοτικότητας που προκαλεί η δημαγωγία στους λαούς, ο συντάκτης καταλήγει περιγράφοντας την είσοδο του Χριστού στην Ιερουσαλήμ, όπου τον υποδέχτηκαν με «ωσαννά», ενώ λίγες μέρες μετά του φώναζαν «άρον άρον, σταύρωσον αυτόν», αναφέροντας ότι στην Ελλάδα ακόμα δεν έχει φτάσει η ώρα που ο εξαπατημένος λαός θα αντιταχθεί στον Αλέξη Τσίπρα.

Και αυτά είναι τα πρώτα πυρά ενάντια στην ελληνική κυβέρνηση. Θα ακολουθήσουν κι άλλα. Εμείς απλώς θα απαντήσουμε στους Γερμανούς με μια ρήση από την εποχή που εκείνοι κρέμονταν ακόμα στα δέντρα: «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας».

  

loading...