«Βασίλισσα της κουζίνας» η κόρη του Προέδρου

Loading...


«Η Μαρία Παυλοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία. Από μικρή ηλικία, παρακολουθώντας τη μητέρα της και τη θεία της, άρχισε να ασχολείται με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική».

Αυτές είναι οι πληροφορίες με τις οποίες παρουσιάζει ο εκδοτικός οίκος Λιβάνη στην ιστοσελίδα του τη συγγραφέα του βιβλίου μαγειρικής «Αλμυρές γεύσεις γλυκές απολαύσεις», Μαρία Παυλοπούλου.

 


Μέσα στις 101 σελίδες του βιβλίου, που εκδόθηκε το 2008, η Μαρία Παυλοπούλου μοιράζεται με τους αναγνώστες την αγάπη της για την Ελλάδα, τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.


«Η Ελλάδα, τα νησιά της, ο γαλανός ουρανός, το πράσινο της γης είναι έμπνευση, μυρωδιά, γεύση, αύρα, όσφρηση. Αν τα παντρέψεις όλα μαζί, σου δίνουν το πιο λαχταριστό πιάτο. Γεμάτο άρωμα θάλασσας και ευωδιά βουνού.

Συνταγές για όσους αγαπούν περισσότερο τα λαχανικά και τα φρούτα. Γεύσεις Ελλάδας στα πιάτα της Μαρίας», είναι η περιγραφή που δίνεται για το βιβλίο της μίας δίδυμης κόρης του υποψηφίου Πρόεδρου της Δημοκρατίας, που πάντα βρισκόταν στην κουζίνα μαζί με τη μητέρα της, Βλασία, η οποία φημίζεται για τη μαγειρική δεινότητά της.Σεμνή, μετρημένη, ευγενική, όπως λένε όσοι τη γνωρίζουν καλά και λάτρης της γεύσης και της καλής κουζίνας.


Μετά την αποφοίτησή της από την Ελληνογαλλική Σχολή των Ουρσουλίνων στο Ψυχικό, σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αποφάσισε να αφοσιωθεί στη διδασκαλία, αφού θεωρεί ότι το νόημα της ζωής είναι η μεταλαμπάδευση της γνώσης και δεν την αφορά καθόλου η ανάμιξή της με την πολιτική.
 

  

loading...