Βρετανός δημοσιογράφος αποκαλύπτει ποιος «κάρφωσε» τον Σαμαρά στον Τσίπρα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με ένα tweet του, γνωστός Βρετανός δημοσιογράφος «καρφώνει» το πρόσωπο που είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι η κυβέρνηση Σαμαρά ζήτησε δύο μήνες παράταση του προγράμματος παρά το γεγονός ότι του προσφέρθηκε εξάμηνη παράταση από τους εταίρους.

Ο Πολ Μέισον, δημοσιογράφος του Channel 4, έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter: «Έμαθα ότι ο Γιούνκερ είπε στον Τσίπρα: Στον Σαμαρά προσφέρθηκε εξάμηνη παράταση του προγράμματος αλλά αυτός ζήτησε δύο (μήνες), για να μικρότερο το χρονοδιάγραμμα».

Μία ημέρα νωρίτερα, την Κυριακή, ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά τις προγραμματικές του δηλώσεις από το βήμα της Βουλής είχε πει: «Το δυστύχημα είναι ότι η απερχόμενη κυβέρνηση φρόντισε φεύγοντας να κάψει τα σπαρτά και να γκρεμίσει τις γέφυρες. Φρόντισε να δημιουργήσει, με απολύτως δική της ευθύνη, ασφυκτικά πλαίσια διαπραγμάτευσης για τη νέα Κυβέρνηση, ώστε να εξαναγκάσει τη χώρα να ξαναμπεί σε περιπέτειες και σε βαθύ μνημόνιο.
Και αυτό σας το λέω πια μετά λόγου γνώσεως, αφού από τις επαφές μου με τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενημερώθηκα ότι αρχική επιλογή των εταίρων μας ήταν η εξάμηνη τεχνική παράταση του προγράμματος και κατόπιν ελληνικής επιμονής προσδιορίστηκε το χρονικό όριο της 28ης Φεβρουαρίου.

Έτσι, αποκαλύπτεται πλέον σε όλους μας ποιος ήταν και ποιος παραμένει ο στόχος της προηγούμενης μνημονιακής κυβέρνησης και των μνημονιακών δυνάμεων στην πατρίδα μας. Ήταν και παραμένει τα ασφυκτικά χρονικά όρια, ο εκβιασμός της Ελλάδας και, εν τέλει, η αποτυχία της νέας ελληνικής Κυβέρνησης, δηλαδή –προσέξτε- η αποτυχία της Ελλάδας, προκειμένου οι ίδιοι να δικαιωθούν».

paul-mason.JPG

  

loading...