Αλ. Τσίπρας: Ξεχάστε τις εκλογές

Loading...


Απέρριψε κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το ενδεχόμενο εκλογών, απαντώντας στην πρόκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη να παραιτηθεί, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τη διαφθορά και τη δικαιοσύνη. «Ξεχάστε τις εκλογές. Η κυβέρνηση αυτή είναι κυβέρνηση τετραετίας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στη Βουλή προανήγγειλε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής η οποία θα διερευνήσει τα δάνεια τα οποία έχουν συνάψει με τράπεζες τα πολιτικά κόμματα και συγκροτήματα ΜΜΕ, σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens αλλά και έλεγχο των δικογραφιών που έχουν φτάσει στη Βουλή. Ακόμη προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου για να αρθούν οι παρεμβάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης στην δικαιοσύνη και ειδικότερα τις 13 παρεμβάσεις που απαρίθμησε ο ίδιος στην πρωτολογία του.

Και στις δύο τοποθετήσεις του εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ. Ειδικότερα, στη δευτερολογία του είπε για τον πρόεδρο της ΝΔ ότι δεν απάντησε σε τίποτα για την ταμπακέρα και συνέδεσε σημεία της ομιλίας του με πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Σταύρου Ψυχάρη. «Αν έχετε προσλάβει για λογογράφο τον κ. Ψυχάρη, να τον αλλάξετε, γιατί είναι πολύ προβλέψιμος και σας εκθέτει», είπε μεταξύ άλλων.

«Κύριε Μητσοτάκη η παρουσία σας ήταν λίγο αμήχανη. Αντί να απαντήσετε στα ερωτήματα που σας έθεσα, πετάξατε τη μπάλα στην εξέδρα. Δεν είπατε τίποτα για τη διαφθορά, τη διαπλοκή, ούτε για την επαναδιαπραγμάτευση του συμβιβασμού με τη Siemens», είπε ο πρωθυπουργός.

«Μιλήσατε για αδαή κοινωνική πλειοψηφία, Τι εννοείτε, κ. Μητσοτάκη; Να σας ενημερώσω ότι στις δημοκρατίες η πλειοψηφία αποφασίζει και αν χρειαστεί θα ξαναδώσει την απάντηση», είπε εξάλλου απαντώντας στην πρόκληση του προέδρου τη ΝΔ για εκλογές για να προσθέσει σε άλλο σημείο δευτερολογίας του: «Εδώ και δύο μήνες σας πιέζουν να πείτε για εκλογές. Και το κάνατε και αυτό. Όταν βγαίνετε στο εξωτερικό λέτε ότι δεν βιάζεστε. Κάποιοι σας πιέζουν να ζητήσετε εκλογές. Θα σας πω ένα πράγμα: Όποιος βιάζετε σκοντάφτει. Δεν σας φτάνουν οι τρεις ήττες στις εκλογές; Θέλετε και τέταρτη;» είπε ο Αλ. Τσίπρας.

 

Σε όσα του καταλόγισε για την οικονομία και περί φοροκαταιγίδας ο πρωθυπουργός απάντησε: « Όταν η χώρα απώλεσε το ¼ του εθνικού της πλούτου μέσα σε τέσσερα χρόνια, η ανάκαμψη είναι πολύ δύσκολη. Αλλά δεν καταστρέψαμε εμείς την οικονομία. Μας λέτε για τους φόρους, αλλά ξεχνάτε τι κάνατε εσείς»

Κατά την πρωτολογία του ο πρωθυπουργός έστρεψε τα βέλη του ιδιαίτερα κατά της ΝΔ και κάλεσε τον πρόεδρο της Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει εξηγήσεις για τις σχέσεις του κόμματός του με τα φερόμενα ως μέλη του κυκλώματος εκβιαστών στον Τύπο αλλά και να δώσει απαντήσεις για το ποιες υπηρεσίες προσέφεραν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Νωρίτερα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλοντας σειρά παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη και συγκάλυψη υποθέσεων, ενώ άφησε αιχμές για συγκάλυψη στην υπόθεση Βγενόπουλου.

  

loading...