Εκλογές Κεντροαριστερά: Προβάδισμα νίκης για τη Γεννηματά

Loading...


: Σε εξέλιξη είναι η καταμέτρηση των αποτελεσμάτων του δεύτερου γύρου για την . Μια πρώτη εικόνα των αποτελεσμάτων αναμένονται περίπου στις 9-10 το βράδυ. Σύμφωνα με ενημέρωση του καθηγητή Ν. Αλιβιζάτου, με ενσωματωμένο το 20% των εκλογικών τμημάτων, η Φώφη Γεννηματά προηγείται παντού – εκτός από την Κρήτη όπου προηγείται ο Ν. Ανδρουλάκης.

Η διαφορά είναι 60% έναντι 40% του Νίκου Ανδρουλάκη. «Μπορούμε να πούμε ότι νικήτρια είναι η Φώφη Γεννηματά» είπε ακόμη ο κ. Αλιβιζάτος.

Στο 25,54% (39.758 ψηφοφόροι) 39,9% για τον Ν. Ανδρουλάκη και 60,1% για την Φώφη Γεννηματά.

Η κεντροαριστερά φαίνεται ότι κέρδισε το στοίχημα της συμμετοχής, μιας και παρά τον κακό καιρό φαίνεται ότι προσήλθαν στις κάλπες μεταξύ 155 και 160 χιλιάδες ψηφοφόροι. Νούμερο που σαφώς προκαλεί ικανοποίηση, δεδομένου ότι στον α’ γύρο η συμμετοχή με 9 υποψηφίους από όλους τους χώρους της Κεντροαριστεράς, έφτασε στους 210.000.

Διαβάστε επίσης:   Κεντροαριστερά: Ο Γραμματικάκης στηρίζει Ανδρουλάκη

Ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας Νίκος Αλιβιζάτος, λίγα λεπτά πριν τις 8, προσερχόμενος στο κέντρο τύπου ανέφερε ότι υπάρχει μια πτώση 26% στη προσέλευση των ψηφοφόρων σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή. Είπε ακόμη ότι η προσέλευση ξεπέρασε το ψυχολογικό φράγμα των 150.000 ψηφοφόρων και ότι βαδίζουμε στις 160.000, γράφει το iefimerida.gr.

  

loading...