Εκτοξεύτηκε η διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, εκτός Βουλής το ΠΑΣΟΚ

Loading...


Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει την εμπιστοσύνη και τη στήριξη του κόσμου. Αυτά είναι τα αισθήματα που επικρατούν μεταξύ των Ελλήνων 20 μέρες μετά τις εκλογές, σύμφωνα με αναλυτική δημοσκόπηση της Marc που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο της τηλεόρασης του Alpha.

Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων επιθυμεί την παραμονή της χώρας στο ευρώ, καλούν την κυβέρνηση να μείνει ανυποχώρητη στη διαπραγματευτική της στάση, εκφράζουν ικανοποίηση από την ανάγνωση των προγραμματικών, δεν φοβάται πλέον ότι θα χρεοκοπήσουμε, παραμένει σούπερ σταρ ο Γιάννης Βαρουφάκης, ενώ ο Πάνος Καμμένος επικροτείται για τη στάση του.

Αναλυτικότερα, το 65,2% έχει το αίσθημα «της ελπίδας για κάτι καλύτερο», το 22% έχει «ανησυχία για τα χειρότερα» και το 3,6% «τίποτα από τα δύο».

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 45,4%, 18,4% η Νέα Δημοκρατία, 4,8% το ΚΚΕ, 4,7% οι ΑΝΕΛ, 4,7% Χρυσή Αυγή και 4,6% το Ποτάμι.

Σε ερώτηση αν νιώσατε ικανοποίηση από τις προγραμματικές, το 79,9% απάντησε «ναι και μάλλον ναι», το 17,4% «όχι και μάλλον όχι». Σχετικά με τα πρώτα δείγματα γραφής του υπουργού Οικονομικών Γιαννη Βαρουφάκη το 85% εμφανίζεται θετικό ή μάλλον θετικό, ενώ οι πολίτες που δεν είναι ευχαριστημένοι καταμετρώνται στο 15,1%.

Αυξάνει τη δημοφιλία του ο κ. Πάνος Καμμένος, με το 61,3% να χαρακτηρίζουν τα πρώτα δείγματα γραφής του ως «θετικά και μάλλον θετικά», ενώ ως «αρνητικά και μάλλον αρνητικά» αξιολογεί τις πρώτες ενέργειες του νέου υπουργού Εθνικής Αμύνης το 27,4% των ερωτηθέντων.

Οι Έλληνες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, απαντούν στην ερώτηση αν η διαπραγμάτευση δεν έχει αίσιο τέλος να εξετάσουμε την έξοδο από το ευρώ, αρνητικά, καθώς μόνο το 29,5% απαντά «ναι». Το 64,5% απαντά «όχι» επιλέγοντας ξεκάθαρα την παραμονή στο κοινό νόμισμα. Σχετικά με το αν είναι πιθανό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας το 37,7% απαντά «ναι» και το 55,7% «όχι».

Τέλος, το 34,3% καλεί την κυβέρνηση -όσο αφορά τη διαπραγμάτευση-να μείνει στο αρχικό της πρόγραμμα, ενώ μόνο 7% να τηρήσει τις μέχρι τώρα συμφωνίες.

  

loading...