«Ελλάδα και ΕΕ δεν είναι πολύ κοντά σε λύση», λέει Ευρωπαίος αξιωματούχος

Loading...


Λίγες μόνο ώρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα και ενώ η κυβέρνηση εκφράζει την αισιοδοξία πως θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της, υψηλόβαθμος κοινοτικός αξιωματούχος υπογραμμίζει πως «Αθήνα και Ευρωζώνη δεν είναι πολύ κοντύτερα σε λύση».

Όπως μετέδωσε το Reuters, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, έκανε λόγο για «εμπρηστική» συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη, αναφερόμενος στη συνέντευξη του Έλληνα ΥΠΟΙΚ στην Ιταλική τηλεόραση, τονίζοντας πως οι δηλώσεις αυτές «τροφοδοτούν» την «πολύ δογματική αντίληψη» που υπάρχει στην Αθήνα.

«Φαίνεται ότι υπάρχει μια πολύ δογματική αντίληψη στην Αθήνα, που τροφοδοτείται από την εμπρηστική συνέντευξη του Βαρουφάκη και από το ρόλο του οίκου Lazard, που συμβουλεύει την Ελλάδα στο θέμα του χρέους», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Σημειώνεται πως ο κ. Βαρουφάκης, σε χθεσινές του δηλώσεις, είπε ότι η Ευρωζώνη θα καταρρεύσει σε περίπτωση Grexit.

«Πολύ κακή έκβαση» στο ελληνικό ζήτημα φοβάται ο βρετανός ΥΠΟΙΚ

Αυξανόμενο κίνδυνο για μία «πολύ κακή έκβαση» στην αντιπαράθεση μεταξύ Ελλάδας-Ευρωζώνης «βλέπει» ο βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν.

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι ξεκάθαρο πως αυξάνονται κάθε μέρα οι κίνδυνοι αυτής της αντιπαράθεσης για την παγκόσμια οικονομία και ο κίνδυνος για τη βρετανική οικονομία, ταυτοχρόνως.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Αυξάνονται επίσης οι κίνδυνοι ενός εσφαλμένου υπολογισμού ή μιας λανθασμένης κίνησης που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μία πολύ κακή έκβαση»

 

  

loading...