Φωτεινή Πιπιλή: Ο απατημένος το μαθαίνει πάντα τελευταίος!

Loading...


Οι σώφρονες που δεν είναι μειοψηφία αλλά λόγω αδυναμίας ή αδιαφορίας να αντιπαλέψουν το λαϊκισμό, όχι μόνον των πολιτικών, αλλά κυρίως των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, βολεύονται στο στέρεο επιχείρημα ότι όλα αυτά γίνονται λόγω έλλειψης παιδείας.

 Στην παρούσα φάση, η μεγαλύτερη επιτυχία της Κυβέρνησης είναι ότι, μετά τις επικοινωνιακές φιγούρες, συνειδητοποίησε ότι πάμε για ολοκληρωτική καταστροφή και σε αυτή της την πολιτική έχει συμμάχους όλους τους σώφρονες, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί -λόγω παιδείας φυσικά- ώστε να μην προσελκύονται από Σειρήνες, ψηφίζοντας ακόμα κι όταν απογοητεύονται από τους προηγούμενους «κάτι» που αν μη τι άλλο δεν είναι λαϊκοεθνικιστές πατριώτες.

Ακόμη οι απατημένοι ψηφοφόροι θεωρούν ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου έσπασε αυγά. Ακόμη ζουν στη νιρβάνα της άκρατης υποσχεσιολογίας για την κατάργηση του μνημονίου, του ΕΝΦΙΑ, των κρατικών πιέσεων για αποπληρωμή χρεών, της Τραπεζικής πίεσης για αποπληρωμή δανείων, για την υπερήφανη κατοχή του αδιαπραγμάτευτου (πλην σαπίζοντος) εθνικού πλούτου, για τη μείωση του Φ.Π.Α. και άλλων πολλών. Ηχούν ακόμα στα αυτιά τους τα προεκλογικά νταούλια και αναμένουν σε κλίμα εθνικής υπερηφάνειας την 1η Μαρτίου να σιγήσουν επιτέλους τα σατανικά ηλεκτρονικά μηνύματα του taxisnet. Διότι τώρα Υπουργός είναι η δικιά μας, ο άνθρωπος μας, η «λέγε με Νάντια» Βαλαβάνη.

Στην περίπτωση του απατημένου ερωτικά, το «θύμα» προσγειώνεται ή με κάποιο ανώνυμο τηλέφωνο (συνήθως του τρίτου προσώπου που θέλει να επιταχύνει τις διαδικασίες της διάλυσης του γάμου για να απολαύσει μονομερώς το πρόσωπο του πόθου) ή όταν ψαχουλεύοντας τη βαλίτσα/σακάκι -ή λόγω ηλεκτρονικής προόδου- το κινητό ανακαλύπτει ότι ο/η συνεργάτης δεν είναι απλός συνεργάτης, δηλαδή, δεν είναι Θεσμός… είναι η Τρόικα. Στην περίπτωση του απατημένου πολιτικά, δεν απαιτείται η συνεργασία με ντεντέκτιβ, η συμμαχία με την πεθερά ή τον πεθερό. Αρκεί ένα e-mail, είτε Χαρδούβελη είτε Βαρουφάκη. Η προσγείωση έρχεται μαζί με ηλεκτρονικό μήνυμα του taxisnet την 1η Μαρτίου για την αποπληρωμή κάθε οφειλής και η σε καθημερινή βάση πορεία από Χίλτον προς Βασιλίσσης Σοφίας, στρίβεις αριστερά για Βουλή των Ελλήνων, των νομοσχεδίων που θα επικυρώνουν τη Συμφωνία Eurogroup-Ελληνικής Κυβέρνησης, όπου απλώς ο ΕΝΦΙΑ δεν θα λέγεται ΕΝΦΙΑ, αλλά τα 2,5 δισ. € που απαιτούνται από την φορολόγηση ακινήτων θα λέγονται 2,5 δισ. €.

Ηθικό δίδαγμα για όλους όσοι βασικά από τσαντίλα αλλά και πραγματική απελπισία ψήφισαν για να φύγει το μνημόνιο: Ούτε το μνημόνιο θα φύγει -ακόμα κι αν λέγεται Συμφωνία- αλλά ούτε το οικονομικό άγος των Ελλήνων από την, επί δεκαετίες, καταστροφική, σπάταλη, διεφθαρμένη, νεοπλουτιστική οικονομική πολιτική θα φύγει. Πάντως ο κ.Τσίπρας δεν πρέπει να ξεχνάει ότι όσα νάζια και να κάνεις, πάντα η «γκόμενα» σε εγκαταλείπει όταν δεν έχεις πια λεφτά!

  

loading...