Γεννηματά: Έσοδα μέχρι 2 δισ. τον χρόνο από τους υδρογονάνθρακες

Loading...


Σε ημερίδα με θέμα: «Ορυκτός πλούτος-Ασφαλιστικό σύστημα- Απασχόληση» μίλησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, αναλύοντας την πρόταση του κόμματός της για σύνδεση των πιθανών εσόδων από τους υδρογονάνθρακες με το ασφαλιστικό σύστημα.

Πριν περάσει στο αντικείμενο της ημερίδας η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό.

«Πριν λίγες ημέρες και πριν την ψηφοφορία στην Βουλή ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε τους Κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι «έρχονται» θετικές λύσεις για την αναδιάρθρωση και απομείωση του Δημόσιου χρέους. Στο Eurogroup της 22ας Μαΐου απεδείχθη για μια ακόμη φορά ότι είπε ψέματα στους βουλευτές του και το κυριότερο στον Ελληνικό λαό» είπε χαρακτηριστικά.

«Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από το ταμείο» προσέθεσε η κυρία Γεννηματά και επισήμανε ότι η χώρα δεν αντέχει άλλο τα παιχνίδια και τα δήθεν αφηγήματα του κ. Τσίπρα και των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Οσο καθυστερεί η απόφαση για την αξιολόγηση και το χρέος εγκλωβιζόμαστε σε στόχους για ιδιαίτερα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, αναπαράγεται το δίλημμα «Grexit ή διαρκής λιτότητα», προειδοποίησε την κυβέρνηση.

Και επέμεινε στην κριτική: «Είναι ώρα για πράξεις, για έργο . Φτάνουν πια τα ψεύτικα μεγάλα λόγια, οι αυταπάτες και οι απάτες».

Διαβάστε επίσης:   Παπαδημούλης: "Οι δανειστές να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους"

Σύνδεση ορυκτού πλούτου και ασφαλιστικού…

Οι διαγωνισμοί που είχαμε προκηρύξει για την έρευνα κοιτασμάτων υδρογονανθράκων δεν έχουν προχωρήσει και νέοι διαγωνισμοί, που θα μπορούσαν να έχουν προκηρυχθεί, τόνισε σε σχέση με το θέμα της ημερίδας.

«Η αρνητική στάση της Κυβέρνησης στην υπόθεση των μεταλλείων Χαλκιδικής αποτελεί ένα αρνητικό μήνυμα για κάθε επενδυτή» προσέθεσε και ανέφερε ότι το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής Υπουργείου-ΙΓΜΕ για την αξιοποίηση τουλάχιστον 20 δημόσιων μεταλλευτικών χώρων, μέσω διεθνών διαφανών διαγωνισμών μένει στο συρτάρι.

«Η Κυβέρνηση αρκείται στο να βλέπει τα «τραίνα να περνούν» μετέωρη μεταξύ των αναγκών της χώρας και των ιδεοληψιών της» κατέληξε.

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ…

Σύμφωνα με τον Ν. 4162/2013 το 75% των δημόσιων εσόδων από την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων θα μεταφέρεται στον Εθνικό Λογαριασμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης γενεών, για την στήριξη της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού μας συστήματος. Για να μπορούν να δοθούν αξιοπρεπείς συντάξεις.

Έχει υπολογιστεί ότι για αρκετές δεκαετίες μπορεί το εθνικό ασφαλιστικό σύστημα να έχει μόνο από τους υδρογονάνθρακες πρόσθετα έσοδα 1,5-2 δις ευρώ τον χρόνο.

  

loading...