Γερμανικός Τύπος για την Ελλάδα: «Ένα αρκετά θρασύ ξεκίνημα»

Loading...


Το αδιέξοδο στο χθεσινό έκτατο Eurogroup αποτυπώνει ο γερμανικός τύπος με τίτλους όπως «Οι Έλληνες περιφρονούν την Ευρώπη» (Spiegel Online),

 «Διαφωνία στις Βρυξέλλες-Χωρίς συμφωνία με την Ελλάδα» (Die Welt), «Οι υπουργοί Οικονομικών αναβάλλουν τις αποφάσεις» (tagesschau.de).

«Αντί με μια συμφωνία οι διαπραγματεύσεις τελείωσαν με μια ηχηρή διαφωνία. Το παζάρι γύρω από την κρίση χρέους συνεχίζεται», γράφει το Spiegel Online.

«Ένα αρκετά θρασύ ξεκίνημα» τιτλοφορεί η εφημερίδα Die Zeit άρθρο της για το χθεσινό Eurogroup, στο οποίο ο έλληνας υπουργός Οικονομικών παρουσίασε τις πολυαναμενόμενες ελληνικές προτάσεις για την αντιμετώπιση του αδιεξόδου.

Die Zeit
Στον υπότιτλο διαβάζουμε: «Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης προκαλεί τους ομολόγους του και ματαιώνει το τελικό ανακοινωθέν. Με την τακτική αυτή πλήττεται πρωτίστως η Ελλάδα, σημειώνει η εφημερίδα επισημαίνοντας: «Πολλά θα μπορούσαν να γραφτούν για το έκτακτο Eurogroup:

Πρόκληση, ηχηρή διαφωνία ή οτιδήποτε άλλο. Σημαντικότερο είναι ωστόσο ότι απέτυχε. Ο χρόνος πιέζει τόσο, που κάθε μέρα μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας μετρά. Στην επόμενη συνεδρίαση θα πρέπει να υπάρξει οπωσδήποτε μια, κάποια απόφαση για να εξασφαλιστεί η συνέχεια στη χρηματοδότηση της Ελλάδας».

«Το Eurogroup αγωνίζεται για την σωτηρία της Ελλάδας» επιγράφεται άρθρο της Rheinische Post, στο οποίο η εφημερίδα παρατηρεί: «Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης τήρησαν σκληρή στάση έναντι της Ελλάδας, άφησαν ωστόσο ανοιχτή την πόρτα των διαπραγματεύσεων για μια αλλαγή των όρων γύρω από την εφαρμογή περικοπών και μεταρρυθμίσεων.

Με την παρουσίαση των ελληνικών θέσεων τελείωσαν τουλάχιστον οι υποθετικές συζητήσεις. Ο Γ. Βαρουφάκης παρουσίασε τα σχέδια της Αθήνας για το πώς η Ελλάδα θα παραμείνει, από μια πλευρά, στο ευρώ και από την άλλη, πώς θα αμβλύνει τις κοινωνικές επιπτώσεις των μεταρρυθμίσεων».

  

loading...