Η Μέρκελ στηρίζει Μουζάλα και ρωτά Τσίπρα – Μητσοτάκη

Loading...


Η ενδοκυβερνητική κόντρα γύρω από τον Γ. Μουζάλα, την παραίτηση του οποίου ζητούν οι ΑΝΕΛ αλλά απορρίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε μέχρι την …Άνγκελα Μέρκελ.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σε «Έθνος» και στον «Βηματοδότη», στην τριμερή συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ-Τσίπρα στις Βρυξέλλες, η καγκελάριος φέρεται να ρώτησε τον έλληνα πρωθυπουργό τι συμβαίνει με την υπόθεση Μουζάλα και σύμφωνα με την κυβερνητική εκδοχή τάχθηκε υπέρ της μη απομάκρυνσής του, καθώς θεωρεί ότι ανταποκρίνεται με επάρκεια στα καθήκοντά του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Α. Μέρκελ ανέφερε ακόμη ότι στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εκφραστεί με θερμά λόγια για τον κ. Μουζάλα, ωστόσο ο πρωθυπουργός της απάντησε ότι η ΝΔ ζήτησε την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης.

Από την πλευρά της ΝΔ, κύκλοι του κόμματος αποφεύγουν να μπουν στην ουσία της συζήτησης Μέρκελ-Μητσοτάκη, σημειώνουν όμως όταν ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε στην Α. Μέρκελ ότι αυτός που άδειασε τον Μουζάλα ήταν ο Καμμένος.  

  

loading...