Κωνσταντοπούλου: «Μαϊμού» έγγραφα κυκλοφόρησαν στην Βουλή

Loading...


Θα αποσυρθούν όλα τα έγγραφα που κυκλοφόρησαν από διαφόρους προϊσταμένους Διευθύνσεων της Βουλής, δήθεν με «εντολή προέδρου» , διαμήνυσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Όπως χαρακτηριστικά είπε η κ. Κωνσταντοπούλου κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων:

«Θα ήθελα στο όνομα της διαφάνειας που πρέπει να διέπει τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, να κάνω μια ανακοίνωση και προς τους βουλευτές και προς τους εργαζομένους του Κοινοβουλίου.

Διαπίστωσα ότι έχουν εκδοθεί και κυκλοφορούν και έχουν επιδοθεί ενδεχομένως έγγραφα με ημερομηνίες 6 Φεβρουαρίου και 7 Φεβρουαρίου του 2015, φερόμενα ως εκδοθέντα με «εντολή Προέδρου» από διαφόρους προϊσταμένους Διευθύνσεων.

Επειδή αυτά τα έγγραφα δεν έχουν εκδοθεί με εντολή Προέδρου και επειδή έχει καταστεί απολύτως σαφές στους καθ΄ ύλην αρμοδίους και στον Γενικό Γραμματέα ότι θα πρέπει άμεσα να αρθούν όλες οι συνέπειες από την έκδοση ανυπόστατων εγγράφων, οφείλω να ενημερώσω το Σώμα και σας εγγυώμαι βέβαια ότι το Κοινοβούλιο από εδώ και στο εξής θα λειτουργεί με κανόνες διαφάνειας, με κανόνες νομιμότητας, στους οποίους οφείλουν να συμμορφώνονται όλοι, κυρίως όσοι έχουν την ευθύνη εργαζομένων και όσοι έχουν την ευθύνη διαχείρισης οικονομικών πόρων».

  

loading...