Λαγκάρντ: «Το ενδεχόμενο εξόδου από την Ευρωζώνη δεν συζητείται»

Loading...


«Το ενδεχόμενο εξόδου από την Ευρωζώνη δεν συζητείται», τόνισε για την Ελλάδα η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό που συζητείται είναι πως θα εμπιστευτεί ο ένας τον άλλον για να προχωρήσουμε μαζί».

«Έφτασε η ώρα να ακούσουμε ο ένας τον άλλον. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα έχουμε πρόοδο», είπε η επικεφαλής του ΔΝΤ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα Huffington Post.

Επισήμανε πως στις διαπραγματεύσεις των επόμενων μηνών οι πιστωτές θα πρέπει «να λάβουν υπόψη τις προσπάθειες του ελληνικού λαού», και να «αναγνωριστούν» οι θυσίες που έχουν ήδη γίνει, ώστε να βρεθεί «ένα αποτελεσματικό και βιώσιμο σχέδιο που θα βοηθηθεί η Ελλάδα».

Η κ. Λαγκάρντ υπογράμμισε ότι «πρέπει να αξιοποιήσουμε τις θυσίες του ελληνικού λαού και να τις κεφαλαιοποιήσουμε, για να πάμε μπροστά. Δεν πρέπει να πάνε χαμένες οι μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει και αυτές που πρέπει να γίνουν».

Το ζητούμενο, όπως σημείωσε, «είναι η ελληνική οικονομία, μέσα από ένα συνολικό σχέδιο, να μπορέσει να γίνει πιο ισχυρή και πιο αποτελεσματική, ώστε να δοθεί η δυνατότητα δημιουργίας θέσεων εργασίας».

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση για το γεγονός ότι πολλοί νέοι και τα «καλά μυαλά» εγκαταλείπουν την Ελλάδα και «ενδεχομένως, δεν θα επιστρέψουν ξανά», η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ ανέφερε ότι «τώρα, το ζήτημα δεν είναι μόνο δημοσιονομικό ή μόνο αναπτυξιακό».

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ υποστήριξε ότι «το Ταμείο θα συνεχίσει και είναι έτοιμο να βοηθήσει την ελληνική κυβέρνηση να αξιολογήσει με ποιες αλλαγές επιθυμεί να προχωρήσει πρώτα».

  

loading...