Μέρισμα 2017: Τι θα ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία

Loading...


Σε μία σημαντική απόφαση προχωρά η Νέα Δημοκρατία, η οποία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ψηφίσει «ναι» στο που ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση, παρά τις σημαντικές και ουσιαστικές διαφωνίες που έχει τόσο στη φύση του επιδόματος, το οποίο θεωρεί ψηφοθηρικό, όσο και στην προέλευση των χρημάτων, δηλαδή την υπερφορολόγηση.

Έτσι, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν και χαρακτηρίζει όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός «ψηφοθηρικά επιδόματα» εντούτοις σημειώνει ότι υπερψηφίζει το γιατί «αποτελεί μια ελάχιστη ανακούφιση στους πολίτες τους οποίους η ίδια η Κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο».

Η ΝΔ επιμένει ότι η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν αποτέλεσμα των πιέσεων που υφίσταται «μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Καμμένου» ενώ επισημαίνει ότι «ο κ. Τσίπρας παίρνει πολλά από τη μία τσέπη και επιστρέφει ελάχιστα στην άλλη. Και για μια ακόμη μια φορά λέει ψέματα στους Έλληνες».

Όπως υπογραμμίζει από τα 1,4 δισ. της εξαγγελίας Τσίπρα τα μισά είναι «η υποχρεωτική εφαρμογή της δικαστικής απόφασης επιστροφής των εισφορών στους συνταξιούχους και η έκτακτη επιδότηση της Δ.Ε.Η. που αποτελεί ομολογία της ανικανότητάς του να την εξυγιάνει».

Υπενθυμίζει, δε, την πρότασή της ότι το μέρισμα θα έπρεπε «να αξιοποιηθεί για τη στήριξη των μακροχρόνια ανέργων, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Κράτους».

Διαβάστε επίσης:   Μέρισμα 2017: Ανακοινώθηκαν τα ποσά- Ποιοι και πόσα θα πληρωθούν-Η μεγάλη παγίδα

Σχολίαζοντας την κίνηση αυτής της κυβέρνησης ανώτατες πηγές της ΝΔ μιλούσαν για ξεκάθαρο πανικό και ψηφοθηρική πολιτική της κυβέρνησης επιμένοντας ότι «εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε την καταπολέμηση της φτώχειας μονο με την επιλογή επιδομάτων. Θέλουμε να βγάλουμε τον κόσμο από την φτώχεια, όχι να τον κρατάμε φτωχό και να τον επιδοτούμε».

Εξηγούσαν οι ίδιες πηγές ότι το μέρισμα είναι κατά βάση 700 εκατομμύρια υπενθυμίζοντας ότι ήταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσίασε στα Γιάννενα μία συνολική πολιτική για την καταπολέμηση της φτώχειας,

Υπενθυμίζει, ακόμα, με νόημα ότι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα το εφάρμοσε πρώτη η κυβέρνηση της ΝΔ «και μάλιστα δεν είχε μόνο τον πυλώνα της στήριξης των φτωχότερων, αλλά και της ενσωμάτωσής τους στην αγορά εργασίας και τη στήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων».

Επιμένοντας ότι το διάγγελμα Τσίπρα δεν ήταν τίποτα περισσότερο από προσπάθεια αλλαγής ατζέντας οι ίδιες πηγές επισήμαιναν ότι «η ατζέντα θα αλλάξει για μία ημέρα, η ατζέντα της σκληρής πραγματικότητας για τους πολίτες δεν αλλάζει». Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά δεν θα υπάρχει ουσιαστικό πολιτικό όφελος για την κυβέρνηση καθώς «ούτε πρόκειται να μειωθούν οι κατασχέσεις, ούτε οι φορολογικές επιβαρύνσεις».

«Όσοι επιχείρησαν τέτοιες κινήσεις προς το τέλος της θητείας τους δεν είχε αποτέλεσμα» πρόσθεταν χαρακτηριστικά εκτιμώντας ότι ουσιαστικά ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές κάνοντας λόγο για εκλογικό έτος το 2018, όπως αναφέρει το protothema.gr.

  

loading...