: Να… διασκεδάσει τις εντυπώσεις σχετικά με χθεσινές και σημερινές του τοποθετήσεις για την ονομασία του αεροδρομίου και των ΚΤΕΛ της Θεσσαλονίκης, επιχείρησε πριν από λίγη ώρα ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης.

Σε νέα του τοποθέτηση έκανε λόγο για παρερμηνεία των δηλώσεων αυτών και πως δεν προτείνει να υπάρξει αλλαγή ονομασίας.

Μεταξύ άλλων είπε: «Στη χθεσινή κουβέντα που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο, παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου από ένα σύνολο πραγμάτων που είπα με αφορμή τη συζήτηση για το μακεδονικό. Παρερμηνεύτηκαν όσα είπα, πάρθηκε ένα κομματάκι από όσα είπα».

Διαβάστε επίσης:   Τζιτζικώστας: "Χρήσιμος ηλίθιος ο Γιάννης Μπουτάρης"

Και αναφέρθηκε και στην πρόταση που έκανε για το νέο όνομα στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης: «Κοιμόμουν και μου πέταξαν ένα πράγμα. Με μπέρδεψε. Δεν είπα ποτέ την αλλαγή του ονόματος. Ενα προβληματισμό ανέφερα. Όσο αφορά το όνομα του Νίκου Γκάλη, με ρώτησαν αν θέλουμε αλλαγή ονόματος, είπε για ένα όνομα το Νίκος Γκάλης γιατί είναι διεθνής προσωπικότητα. Δεν προτείνω και δεν πρότεινα αλλαγή του ονόματος. Περίπου 130 με 150 χώρες έχουν αναγνωρίσει το όνομα «Μακεδονία», έχουμε χάσει και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Το κλίμα είναι πολύ φορτισμένο και καλό θα είναι να κατέβουν οι τόνοι και να προχωρήσουμε σε μια συμφωνία που θα είναι καλή και για τις δύο πλευρές».

Δείτε το βίντεο του life-events.gr…