Η διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ όπως την καταγράφουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, είναι πάρα πολύ μικρή.

Η τελευταία δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας από την εταιρία Pulse για το «Ποντίκι», δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται της ΝΔ με την οριακή διαφορά 0,5%.

Η δημοσκόπηση έγινε την Τρίτη και την Τετάρτη από την εταιρία, σε δείγμα περίπου 1.000 πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 25,5%, ενώ η ΝΔ 25% σε ένα ντέρμπι που αναμένεται να κρατήσει μέχρι και την ημέρα των εκλογών.

Ο Αλέξης Τσίπρας κρατάει το προβάδισμα στο ερώτημα «καταλληλότερος για πρωθυπουργός» έναντι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με 36% έναντι 33%, ενώ στην 3η θέση της δημοσκόπησης βρίσκεται η Χρυσή Αυγή (6%), με το ΠΑΣΟΚ (5,5%) να υπολείπεται κατά μισή μονάδα.

Πολύ κοντά τους βρίσκονται το Ποτάμι (5%) και το ΚΚΕ (5%), με τη Λαϊκή Ενότητα του Π. Λαφαζάνη λίγο πιο πίσω (4,5%). Κερδίζει την είσοδό της στη Βουλή η Ένωση Κεντρώων (3,5%), ενώ χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια για να πετύχει το ίδιο το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων (2,5%).

 

 

Οπως αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής της Pulse, Γιώργος Αράπογλου για την δημοσκόπηση «Όταν προκηρύχθηκαν οι εθνικές εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, υπήρχε η αίσθηση ότι: δεν θα είναι ένας εκλογικός περίπατος για κανέναν και εύκολα ή δύσκολα, πρώτο κόμμα θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Το πρώτο φαίνεται να επαληθεύεται. Για να ισχύσει και το δεύτερο με βεβαιότητα, θα χρειαστεί περισσότερη προσπάθεια από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα για το κλείσιμο του κύκλου της εσωστρέφειας που προκαλούν οι αποχωρήσεις στελεχών και η ενίσχυση της συσπείρωσης των ψηφοφόρων τους, η οποία παραμένει χαμηλή (50%)».

Επίσης στην δημοσκόπηση της Pulse:

 Καταγράφονται υψηλά (διψήφια) ποσοστά αναποφάσιστων ψηφοφόρων, οι μισοί από τους οποίους προέρχονται από ψηφοφόρους (του Ιανουαρίου του 2015) του ΣΥΡΙΖΑ.
 Η παράσταση νίκης παραμένει υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει από εδώ και πέρα, μετά τις πρώτες δημοσκοπήσεις που δείχνουν οριακές διαφορές.
 «Δεν μπορούσε να αποφύγει το μνημόνιο, ό,τι και να έκανε η ελληνική κυβέρνηση» επιλέγουν οι περισσότεροι (58%) ερωτηθέντες.
 Όμως, περίπου οι μισοί (52%), χαρακτηρίζουν την απόφαση για εκλογές «λανθασμένη», έναντι 36% που τη βρίσκουν σωστή.
Με βάση τα παραπάνω, η επίτευξη αυτοδυναμίας από τον νικητή των εκλογών μοιάζει πολύ δύσκολη. Με τα σημερινά δεδομένα θα απαιτηθούν τουλάχιστον τρία κόμματα για την επίτευξη πλειοψηφίας εδρών στην επόμενη Βουλή.