ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Οι διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό έχουν… εξελίξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη συνάντηση ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 19:00 το απόγευμα της Τετάρτης.

Πρόκειται για την συνάντηση που είχαν, υπό τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, οι κ.κ. Αδαμάντιος Βασιλάκης και Βάσκο Ναουμόφσκι. Οι πρέσβεις και διαπραγματευτές των δύο χωρών δηλαδή.

Η συνάντηση αυτή διήρκεσε περίπου μία ώρα. Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν θα υπάρξει και νέα συνάντηση. Ίσως αυτό να σχετίζεται με το ποια ήταν τα… αποτελέσματα της πρώτης.

Διαβάστε επίσης:   «Μακεδονικό Ζήτημα»: Όλη η διαδρομή από το Α ´ παγκόσμιο πόλεμο

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος, ο Μ.Νίμιτς παρουσίασε τις προτάσεις και στις δύο πλευρές για να τις μεταφέρουν στις κυβερνήσεις τους και να τις μελετήσουν με την ελπίδα να βρεθεί μια λύση. Εκτίμησε επίσης ότι θα χρειαστούν ένας με δυο μήνες για να υπάρξει μια καλή εικόνα για το πώς εξελίσσονται οι συζητήσεις.

«Είμαι πολύ αισιόδοξος για το γεγονός ότι η διαδικασία πηγαίνει προς μια θετική κατεύθυνση» ανέφερε ο Μ.Νίμιτς. Ο οποίος όμως είπε και κάτι… άλλο. Τόνισε πως μια λύση χωρίς τον όρο «Μακεδονία», είναι «μη ρεαλιστική»!

Κάτι που προφανώς και έχει την σημασία του για την συνέχεια, σημειώνει το newsit.gr.