Ούτε συζήτηση για Grexit καθησυχάζει η Λαγκάρντ

Loading...


Τo Grexit δεν είναι μέρος του «παιχνιδιού» και δεν συζητείται, διαβεβαίωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, διαμηνύοντας στην Αθήνα ότι ήρθε η ώρα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί.

Σε συνέντευξη που παρχώρησε στην αγγλική Huffington Post, η αξιωματούχος ζητά από την κυβέρνηση να συγκρουστεί με «τα κατεστημένα συμφέροντα, τα προστατευόμενα επαγγέλματα, και την ακαμψία σε ορισμένες αγορές», υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα αυτά μπορούν να απελευθερώσουν την παραγωγικότητα και να οδηγήσουν σε βιώσιμη ανάπτυξη.

«Ευελπιστώ ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχει τόσο ανάγκη η χώρα μπορούν να εφαρμοστούν.Υπήρξε μεγάλη συζήτηση γι” αυτό αλλά τώρα ήρθε η ώρα να γίνει αυτή η δουλειά» ανέφερε χαρακτηριστικά η Γαλλίδα επικεφαλής του ΔΝΤ.

Όσον αφορά τη συζήτηση περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, η κυρία Λαγκάρντ επέμεινε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο λέγοντας ότι δεν αναφέρεται πουθενά και ούτε καν συζητείται.

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της τελευταίας εβδομάδας, η κυρία Λαγκάρντ σημείωσε ότι αποτέλεσαν ένα κρίσιμο σημείο στο οποίο υπήρξε μια συλλογική αποφασιστικότητα να ακούσει ο ένας τον άλλο, να αναπτυχθεί εμπιστοσύνη και να γίνει το καλύτερο δυνατόν προκειμένου τα κράτη-μέλη να συνεχίσουν μαζί.
 

  

loading...