Παπαδημούλης:Ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης για τους πλημμυροπαθείς

Loading...


Να ενεργοποιηθεί το Ταμείο Αλληλεγγύης για τις καταστροφές στην Ήπειρο και να υπάρξει αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο  ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

 Ο κ. Παπαδημούλης σε ερώτησή του προς την Κομισιόν αναφέρθηκε στις πρόσφατες καταστροφές που προκλήθηκαν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και ιδιαίτερα στην Ήπειρο, σημειώνοντας ότι «έχει υποστεί ζημιές σχεδόν το 60% του οδικού δικτύου της Ηπείρου, έχουν πλημμυρίσει καλλιέργειες, καταστήματα, σπίτια, εμπορικές επιχειρήσεις».

Αναφέρθηκε παράλληλα στην  κατάρρευση λόγω των έντονων βροχοπτώσεων «του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας στην περιοχή της Άρτας, το οποίο ήταν το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι στα Βαλκάνια, χτισμένο τον 18ο αιώνα».

O Έλληνας ευρωβουλευτής ζητά από την Κομισιόν να τον ενημερώσει «ποιες είναι οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν ώστε να ενεργοποιηθεί το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την αντιμετώπιση μεγάλων φυσικών καταστροφών» καθώς επίσης, «ποιες δυνατότητες υπάρχουν από τα Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ευρωπαϊκά Ταμεία, για τη χρηματοδότηση της πλήρους αποκατάστασης του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας».

  

loading...