«Πράσινο φως» από τη Γερμανία για το ελληνικό πρόγραμμα

Loading...


Η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί εφικτή την έγκυρη συγκατάθεση του γερμανικού ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου στην παράταση του ελληνικού προγράμματος, την Πέμπτη ή την Παρασκευή, διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας Στέφεν Ζάιμπερτ, ενώ από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έγινε σαφές ότι το σχετικό αίτημα θα κατατεθεί εγκαίρως.

«Όλα φυσικά εξαρτώνται από την ποιότητα της λίστας η οποία θα σταλεί από την Αθήνα», διευκρινίστηκε.

«Οι τελευταίες μέρες έχουν δείξει ότι είναι απόλυτα εφικτό να βρεθεί λύση», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ, με τον εκπρόσωπο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε Μάρτιν Γιέγκερ να εξηγεί ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έχει ήδη πραγματοποιήσει δύο ενημερώσεις βουλευτών των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού. Αν ωστόσο η επέκταση δεν έχει εγκριθεί ως το τέλος του μήνα, το τρέχον πρόγραμμα εκπνέει, εξήγησε ο κ. Γιέγκερ και τότε θα πρέπει να εκπονηθεί νέο πρόγραμμα, το οποίο, όπως είπε, η μέχρι τώρα εμπειρία έχει δείξει ότι μπορεί να χρειαστεί εβδομάδες, αν όχι και μήνες.

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο του προγράμματος, ο εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε τόνισε ότι υπάρχουν «κάποιες ελευθερίες για την ελληνική κυβέρνηση, αλλά εντός του πλαισίου του προγράμματος – πάντα λέγαμε ότι αν η Ελλάδα είναι μέσα σε πρόγραμμα, υπάρχει και ευελιξία».

  

loading...